BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19

Papa ziyareti İslamcıları dağıttı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara'ya gelen Papa XVI. Benediktus'u uçağın kapısında karşıladı.

Olaya çağdaş bir lider açısından bakılırsa "sorun yok" denilebilir:

-Ev sahipliği jesti yaptı!

Türkler ezelden beri misafirperverliğiyle ünlüdürler...

Ama söz konusu misafir Hıristiyan aleminin bir numaralı temsilcisi, karşılayan da bir zamanlar "Vur vur inlesin/ Patrikane dinlesin" sloganlarıyla seçim kazanma zaferi kutlayan İslami kimliği önde gelen politikacı olursa, ozaman ortaya çıkan fotoğraf farklı görülebiliyor.

Vakit, Yeni Şafak, Zaman gibi AK Parti'ye "yakın" olan gazeteler Erdoğan-Papa fotoğraflarını kullanmakta epeyce sıkıntı yaşadılar.

Kurnazlık "Nobeli" her zaman ki gibi Vakit'in olabilir.

Papa'nın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile tokalaşırken çekilmiş fotoğrafını internet sayfasının en tepesine koydu, üstüne de şu manşeti attı:

"Çankaya'ya yakıştı!"

Oh ne güzel siyaset... Papa'nın ziyaretini olumsuzluk olarak gösterdikten sonra, uçağın kapısındaki "İmam"ı bir kenara ayır, Çankaya üzerinden çak!..

Yeni Şafak, "Papa'ya Barış Mesajı"nı başlığa çektikten sonra, tek satırla "Erdoğan'dan Papa'ya jest" yapıldığını birinci sayfada şöyle bir gösterip geçiyor.

Zaman ise "Erdoğan Papa'yı karşılayıp Riga'ya uçtu" diyerek uçak kapısını atlamayı yeğliyor. Ancak uzun haberin sonlarına doğru "uçağın kapısında karşıladı" cümlesi yer alıyor. Çok dikkatli okurların farkedebileceği bir saklama gayreti bütün zavallılığıyla ortada duruyor.

Başbakan Erdoğan bazen son derece pragmatist davranarak "iş bitirici" özelliğini konuşturuyor. Bu sefer de öyle oldu. Mademki Papa'yı uçağın kapısında karşıladı, o da bunun karşılığını versin:

-Türkiye'nin AB üyeliği için destek verin!

Papa da "görürsem söylerim" kavlinden bir cümle sarfediyor:

-Türkiye'nin AB'ye girmesini isteriz.

Eksensizliği "siyasi strateji" olarak seçtiğinizde, her adımda bir duvara toslamanız kaçınılmaz hale gelir.
 
Özetle Papa'nın ziyareti İslamcı cenahın ezberini bozdu!