BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Panora GYO halka arz ediliyor

Panora GYO net aktif değerine göre yaklaşık yüzde 30 iskonto ile halka arz edilecek.

Abone ol

Panora GYO net aktif değerine göre yaklaşık yüzde 30 iskonto ile halka arz edilecek.

592 milyon TL ekspertiz değerindeki Panora AVM'ye sahip Panora GYO net aktif değerine göre yaklaşık yüzde 30 iskonto ile halka arz edilecek. Panora'yı portföyünde bulunduran şirket, yüzde 25'ini halka açacak. Halka arz geliri 102 milyon 225 bin lira, şirketin piyasa değeri ise 408,9 milyon lira olacak. Talep toplama ise 15-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Tamamı yerli yatırımcıya

53 ortaklı bir şirket olan Panora GYO ile Deniz Yatırım'dan oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek halka arzda payların yüzde 90'ı bireysel yatırımcılara, yüzde 10'u ise kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Ortak satışı ve sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek Arzı takiben iki yıl süreyle mevcut ortaklar paylarından satış yapmayacak, iki yıl süreyle bedelli sermaye artırımı yapılmayacak.

Üç yılda 52,8 milyon lira nakit temettü

Panora GYO hakkında bilgi veren Panora GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sacit Güran, "Panora GYO, Panora AVM'nin sahibi olarak, yüzde 100'e yakın doluluk oranı, düzenli Kira Geliri ve istikrarlı kârlılığa sahip bir şirket. Yatırımını tamamlamış, dolayısıyla kaynak ihtiyacı olmayan, kârını ortaklarıyla paylaşan, borçsuz bir şirket olarak yatırımcıların huzuruna çıkıyoruz" dedi.

Şimdiye kadar başka bir şirkette rastlanmayan şekilde, en az yüzde 75 nakit temettü dağıtım garantisiyle halka açılacaklarını vurgulayan Güran, "Dağıtılabilir kârımızın en az yüzde 75'ini nakit dağıtma yönündeki kararımız, ana sözleşmemizde yer alan ve fiilen uygulanmakta olan bir karar. Son üç yılda şirketimizin yasal kayıtlara göre toplam net kârı 65,4 milyon lira, yasal yedekler ve geçmiş yıl zararları sonrası dağıtılabilir kârı ise 52,8 milyon lira oldu. Bu kârın tamamını ortaklarımıza nakit olarak dağıttık. Her ne kadar taahhüdümüz, dağıtılabilir kârımızın en az yüzde 75'ini nakit olarak dağıtma yönünde olsa da amacımız son üç yıldır olduğu gibi, tamamını nakit temettü olarak ortaklarımızla paylaşmaktır. Yatırımlarını tamamlamış ve kesinlikle yeni Yatırım planlamayan, dolayısıyla kaynak ihtiyacı bulunmayan bir şirket olarak, dağıtılabilir kârımızın tamamını dağıtmamızın önünde hiçbir engel bulunmuyor" diye konuştu.

Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan "Enflasyon ve faizlerin hızla düştüğü ortamda kira getirisi ve değer artışı amacıyla Gayrimenkul yatırımın ön plana çıktığını, düzenli kira getirisi ve değer artışı beklentisindeki Gayrimenkul yatırımcıları için Panora GYO'nun önemli bir yatırım alternatifi olacağını düşünüyoruz" dedi. Borsada gayrimenkul hisselerinin talep görmemesini değerlendiren Bakırhan şunları söyledi: " Gayrimenkul ile menkul kıymetler arasındaki bağlantı kurulamıyor Bunun için iki yol var. İlki temettü dağıtımı ve biz de bunu yapıyoruz. Şöyle ki Ticari gayrimenkul almakla hisse senedi almak arasında fark yok. Sadece birinde Kira Geliri, diğerinde temettü alıyorsunuz. İkinci olarak ise gayrimenkul sertifikaları sisteme girerse gayrimenkul hisselerinin borsadaki performansı artar."

Halka Arzın Künyesi

•Talep toplama tarihi : 15-16-17 Mayıs 2013

•Pay fiyatı : 4,70 TL (Sabit fiyat)

•Halka arz geliri : 102 milyon 225 bin TL

•Piyasa değeri : 408 milyon 900 bin TL

•Net aktif değeri : 582 milyon TL

•İskonto oranı : %29,7 (Net aktif değerine göre)

•Ödenmiş sermaye : 87 milyon TL