BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Pakistan lideri Zerdari ülkesine döndü

Tedavi gerekçesiyle iki hafta önce ülkeden ayrılması spekülasyonlara yol açan Pakistan lideri, başkente döndü. Programına ne zaman döneceği ise netleşmedi.

Abone ol

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari tedavi görmek üzere Dubai'ye gitmesinden yaklaşık iki hafta sonra Pakistan'a döndü.

Zerdari'yi taşıyan uçak, Karaçi yakınlarında bir askeri üsse indi.

Kalp rahatsızlığı olduğu bildirilen Zerdari'nin tam olarak ne için tedavi gördüğü ya da sağlık durumunun nasıl olduğuna ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, doktorların Zerdari'ye istirahat tavsiye ettiği belirtildi.

Daha önce ise muayeneler ve test sonuçlarının "normal değerlerde" çıktığı kaydedilmişti.

Cumhurbaşkanının yokluğu, istifa edebileceği spekülasyonlarına yol açmıştı.

6 Aralık'tan bu yana Dubai'de olan Zerdari'nin ne zaman normal programına döneceği henüz netleşmedi.

Skandal 'öfkelendirdi'

Pakistan hükümeti, bir kaç hafta önce olası bir askeri darbeye karşı ABD'den yardım istendiğini gösteren bir iç yazışmanın basına sızması ardından büyük baskı altına girmişti.

56 yaşındaki Cumhurbaşkanı Zerdari, bir kaç ay öncesine ait bu yazışmayla hiç bir ilgisi olmadığını söylüyor. Yönetime yakın kaynaklarsa, skandalın Zerdari'yi çok öfkelendirdiğini belirtiyor.

Pakistan Yüksek Mahkemesi de bugün muhalefet lideri Navaz Şerif'in yazışmanın sorumlusunun ortaya çıkarılması için yaptığı başvuruyu ele alacak.

Pakistan'ın ABD ile ilişkileri, Mayıs ayında El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i hedef alan Amerikan operasyonu ardından soğumuştu. Pakistan kamuoyunda, ABD'nin operasyon ile ülkenin egemenliğine tecavüz ettiği eleştirileri yapıldı.

Pek çok ABD yetkilisi ise Pakistan'ı Afganistan'daki militan grupları el altından desteklemekle suçlamış, İslamabad yönetimi iddiaları reddetmişti.