BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Özgürlüğü hissetmek için sen de koş!

Akşam Gazetesi bu sene 33.'sü yapılacak maratonu anlamlı bir sebepten dolayı desteklemeye devam edecek.

Abone ol

Akşam Gazetesi geleneğini bozmadı. Daha önce de birçok sosyal sorumluluk projesine katkı sağlayan Akşam Gazetesi Avrasya Maratonu koşusuna da katkı sağlamak için kolları sıvadı.

Daha önce de çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Akşam Gazetesi 16 Ekim Pazar günü yapılacak Avrasya Maratonu'nda ''Durma Koş'' kampanyası adı altında Adım Adım Oluşumu ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile işbirliği içinde olarak omurilik felci olan engelli vatandaşlarımızın hayatlarında durmamaları, hayata aktif olarak katılıp kendilerini yaşamdan soyutlamamaları ve engelli olmalarının hayallerini gerçekleştirmelerinde bir engel olmayacağını aşılamak amacı ile koşmaktadır.

Yapılacak iletişim kampanyasında, engelli insanların Türkiye'de hayattan kendilerini soyutlamaları ve aktif yaşama dahil olmakta güçlük yaşamalarını engel olma teması ele alınacak. Gelişmiş ülkelerde sokaklarda tekerlekli sandalyesi ile dolaşan, hayata aktif olarak tutunan, bir çok iş kolunda başarıyla yer alan engelli insanlar varken Türkiye'de maalesef durum böyle değildir. İstatistiklere göre sayıca fazla olmasına rağmen, engelli insanlara sokaklarda çok fazla rastlamamaktayız. Bu temadan yola çıkarak Akşam Gazetesi omurilik felçlilerini destekleyecek.

Şirket yetkilileri böylesi bir kampanyanın Avrasya Maratonu gibi bir organizasyon kapsamında duyurulmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, engelli kişilerin hayata sımsıkı tutunduklarını görmemizi sağlayan Avrasya Maratonu'nda vermek istediğimiz mesajı çok doğru bir şekilde ulaştıracaklarını kaydettiler.

Ayrıca el ve kollarını kullanamayan ve/veya kullanmakta zorlanan kişilere (omurilik felçlisi, kas hastası vb.) akülü tekerlekli sandalye sağlama projesine destek vermek isteyen kişiler ''AKŞAM'' yazıp 3430'a mesaj attıklarında 5 TL karşılığında bir engellinin akülü tekerlekli sandalyeye sahip olmasına katkı sağlayacak. (Tüm faturalı hatlar için geçerlidir. Bir mesaj 5 TL değerindedir. Bu kampanya İstanbul Valiliği'nin 14.05.2010 tarih ve 24296 sayılı izni ile gerçekleştirilmektedir.)