BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.427,78
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Özgür Özel işçilerle eyleme katıldı!

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Standart Profil Ege`de işten çıkarıldıktan sonra direnişe geçen sendikalı işçileri, direnişlerinin 123. gününde ziyaret etti.

Abone ol

Manisa’da bulunan Standart Profil Ege işyerinde örgütlenme mücadelesi veren işçiler, işten çıkarılmaları üzerine direnişe geçmiş ve Türkiye’nin çeşitli illerinde işyerleri önüne direniş çadırı kurmuştu.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel aylardır diğer illerde de devam eden bu mücadelenin peşini bırakmadı ve 123 gündür Standart Profil önünde direnen ve işten çıkarılan sendika üyesi işçileri ziyaret edip sorunlarını dinledi. Özel Standard Profil işçilerinin kurmuş olduğu direniş çadırına CHP İl, İlçe Başkanı ve yöneticileri ile birlikte konuk oldu. Burada çok sayıda işçinin hikayesini dinleyen Özel Standard Profil Fabrikasını Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar’ı telefonla arayarak konuyla ilgili bilgilendirme yaptı ve işyerine Müfettiş gönderileceğine dair söz aldı.

Manisa Standard Profil işçilerinin kurduğu direniş çadırında işçileri tek tek dinleyen Özel, her birisinin işten çıkartılma hikayesi ile ayrı ayrı ilgilendi. Ziyareti sırasında, yeni işen çıkartılmış bir işçiden ise Standard Profil’de yeni bir işten çıkartma dalgasının olduğunu öğrenen Özel’e işçiler, 2 aydır üzerlerinde Sendikadan istifa etmeleri için baskı olduğunu ve Sendika üyeliklerinden ayrılmayınca da işten çıkartıldıklarını belirttiler. 123 gündür Standart Profil önünde işten çıkarılan direnen sendika üyelerinin iddialarına göre halen iş yerinde çalışan sendika üyeleri iş yerindeki yetkililer tarafından baskı yapılıp hakarete uğruyorlar. Yine iddialara göre birer ikişer kişi halinde odalara alınıp sendikalı çalışanların istifa etmesi için baskılar uygulanıyor.
Konu hakkında Sendika yöneticilerinden de bilgi alan Özel, aldığı bilgiler sonucunda Sosyal Güvenlik müfettişlerinin fabrikayı denetime geldiğini ancak fabrika yetkililerinin Sosyal Güvenlik müfettişlerine ifade verenleri de işten çıkardığı bilgisini öğrendi. Özgür Özel Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar’ı aradı.
profil2.jpg
Geçmişte Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreterliği döneminde Kamu İlaç Alım Protokolü müzakerelerinden bu yana Fatih Acar’ı tanıdığını ve kendisi ile özel bir hukukunun olduğunu söyleyen Özel, Acar’a Standard Profil Fabrikasında yaşananları ve işçilerin sıkıntılarını iletti.
Bu anlatılanların doğru olması durumunda, yaşananların hem kanuna hem genel ahlaka aykırı olduğunu belirten Acar, buraya müfettiş görevlendireceğini söyledi. Özel, Acar’a gelecek olan müfettişin işten çıkartılan işçilerle de görüşmesi gerektiğini belirterek, kendisinden söz aldı.