BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Özgür Özel Başbakana yüklendi!

Soma’nın Kurtuluş gününe CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel damga vurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Özel yaptığı konuşma ile Soma Kaymakamı ve Soma Belediye Başkanına söylediği sözlerle katılanlardan büyük alkış aldı.

Soma’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 91. yılı nedeni ile Soma’da çelenk dahi koyulmaması büyük tepkilere neden oldu. Başta CHP ve MHP ilçe yönetimi saat:17.30′da Cengiz Topel Meydanında toplanarak Soma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılını kutladılar. CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz ve Özgür Özel bu özel günde Soma’yı yanlız bırakmadılar. MHP ve CHP İlçe yönetimi tarafından Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

BU COŞKU BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz mikrofonu eline alarak Soma’nın kurtuluşunu kutladı. Öz konuşmasında ‘Demokrasinin özgürlüğün ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin emperyalist ve iç güçlerden kurtuluş mücadelesinin ürünüdür Türkiye Cumhuriyeti. Yıkılmış ve dağılmış bir devletten çıkarılmasının öyküsüdür. Savaşlarda en fazla gençlerimiz ve kadınlarımızda aynı mağdurluğu yaşarlar. Kadınlarımız işkence görür, taciz ve tecavüze uğrarlar. Kocaları ve eşleri ile aynı mücadeleyi veren kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz bugün burada özgürce hür bir şekilde yaşamamızı borçluyuz onlara. Bu günleri coşku ile yaşamalıyız. Bu coşku birilerine fazla geliyor ve birilerini rahatsız ediyor. Bu coşkuyu içimizde yaşattığımızı ifade ediyor ve ilelebet yaşatacağımızın koruyacağımızın sözünü veriyoruz.Tüm Soma halkının kurtuluş gününü kutluyorum.’dedi.


İSTİKLAL MARŞINI OKUMAYAN BELEDİYE BAŞKANI OLMAZ OLSUN

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yaptığı konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Özel ‘Türkiye Cumhuriyetinin kanun ve kurallarına göre kurulmuş iki siyasi partinin çelenklerini atamıza sunduk. Peki burada olması gereken diğer çelenkler burada olması gereken kamu görevlileri nerede, bu nasıl bir kurtuluş töreni. Şimdi bizler burada Soma’da sağ tarafımızda Belediye başkanlığı binası sol tarafımızda Kaymakamlık binası bulunuyor. Allah bir daha Somamıza Belediye Başkansız Kaymakamsız Kurtuluş töreni kutlamak nasip etmesin.

Pazartesi günü çelenk koyduk ya bir daha niye çelenk koyalım diyen belediye başkanına sesleniyorum. Yazıklar olsun. Atatürk anıtına Pazartesi günü çelenk koyunca ikinci bir çelenk koymayı zul addeden Atatürk’ün karşısına geçip saygı duruşunda bulunmayı fazla gören, fazladan bir İstiklal Marşı okumak istemeyen belediye başkanı olmaz olsun. Tüm Somalılara söz veriyorum. Gelecek sene Soma’nın kurtuluş töreninde bizler yine burada olacağız. Ama sizin yerinizde yeller esecek. ‘dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Özel ‘Kendi çıraklık döneminde Anıtkabir’e senden benden önce gidiyor yağmurda bekliyordu. Kalfa olunca bir şeyler değişti. Eline ekmek karnesi aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanını yuhalatmaya başladı. Usta oldu iyice haddini aştı. Kıytırık bir metro açılışında sen neyi ördün demir ağlarla ben ördüm anayurdu demir ağlarla. Sen dediği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tü. Sen neyi ördün diyor ya ey Recep Tayyip Erdoğan sen 10 yılda neyi sattıysan Atatürk ilk 10 yılda onu ördü. Balık Baştan kokar. Bizi nasıl bir insan yönettiğini 5′ten geriye doğru sayacağım.

Kendi oğluna 5 gemi, Mısır’a 4 parmak, Yandaşa 3 torba kömür, Atatürk ve İsmet İnönü’ye 2 ayyaş, Sıkışınca Wan Minut diyen, Gencine, yaşlısına, emeklisine, emekçisine, esnafına 0 sevgi gösteren bir Başbakan yönetiyor bu ülkeyi. Ne zor Kaymakamsız Belediye Başkansız kurtuluş günü kutlamak. Bu ülkenin ulusal değerlerinden bir şeyleri kaybetmişiz arkadaşlar. Muhalefet her şeyi bir seçim sandığında kaybetti. Kaybettiğimiz yerde bulacağız. Bize bunları yapanları önümüzdeki seçimlerde bu tip bir ayıbı ortaya çıkarmayacak bir yönetime kavuşturana kadar elbirliği ile çalışacağız. Soma’nın kurtuluş günü kutlu olsun. Bu iktidar’dan kurtuluş günümüz şimdiden kutlu olsun.’dedi.