BIST 10.240
DOLAR 32,23
EURO 34,66
ALTIN 2.396,08
HABER /  GÜNCEL

Özgüç Türkalp hatasını kabul etti

Hakem Özgüç Türkalp'in, karşılaşma sonrası görüştüğü MHK Başkanı Ufuk Özerten'e, 'Hata yaptım, çok üzgünüm' dediği öğrenildi

Abone ol

Konyaspor - Fenerbahçe maçındaki yönetimi ve tartışılan kararlarıyla gündeme oturan genç hakem Özgüç Türkalp'in, "Suç benim. Anelka ile kaleci Özden'in pozisyonunu görmem ve faul düdüğü çalmam gerekirdi" dediği öğrenildi.

Maçtan sonra Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ufuk Özerten ile görüşen Türkalp'in, "Anelka vücudu ile görüş açımı kapattı. Benim durduğum yerden şarj yaptığını ve müdahalesini göremedim. Pozisyonu süzemedim. Karar sürecinde yardımcıma baktım, orta alana doğru gidince golü verdim. Ama bu hatayı yapmamam gerekirdi, çok üzgünüm" şeklinde konuştuğu ifade edildi.

Fenerbahçe'nin 73. dakikada kazandığı bu gole kadar başarılı bir yönetim sergileyen ancak son yirmi dakikada kontrolünü yitiren Türkalp'e, MHK tarafından ilk yarıda maç verilmeyeceği bildirildi. Maçın gözlemcisi Mahmut Çetiner'in de genç hakemin notunu 5 ila 5.9 arasında (çok zayıf performans) olarak belirlediği, kıdemli yardımcı Cemal Gemici'nin de notunun zayıf performans (oldukça yetersiz) olduğu kaydedildi.

Sezon başında Abant'ta yapılan seminerde hata yapan hakemi dinlendirmeyeceklerini ve görev vermeye devam edeceklerini açıklayan MHK Başkanı Ufuk Özerten'in uzun süre tartışılacak bu maçtan sonraki tavrını nasıl belirleyeceği de merak konusu oldu.

Konya'daki tartışmalı golün başrol oyuncusu Anelka'nın soyunma odasında arkadaşlarına, "Evet topa elim değdi" itirafında bulunduğu belirtildi. Fransız futbolcunun bu konuda daha fazla konuşmak istemediği, "Artık maç geride kaldı" dediği bildirildi. Bu arada İngiliz gazeteleri sezon başında Anelka'nın transferinde ısrarcı olan Newcastle United'ın devre arasında yine atağa kalkacağını iddia etti.