BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özgecan Aslan olayında bugün neler oldu?

Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin yarattığı infial sürüyor. Türkiye'nin dört bir yanında Özgecan Aslan için protestolar vardı. Özgecan'ın üniversite sırası ile karanfille kaplandı.

Abone ol

MERSİN 'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan için Türkiye ayakta. Bugün yurdun dört bir yanında Özgecan gösterileri vardı. Özgecan Aslan 'ın babası ve annesi ise kurulan taziye çadırında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aradığı baba Mehmet Aslan "Kendileri, kızımın başına gelen bu vahim olaydan dolayı sabır ve metanet diledi. Kendilerine çok teşekkür ediyor, şükran ve minnet dileklerimi sunuyorum" dedi.

ÖZGECAN ASLAN 'IN KATİLİNİN İFADESİNİN TAM METNİ SIZDI (TIKLA OKU)

Aslan, görüşmeden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bizim devlet büyüklerimizden talebimiz olmaz. Kendisinden istediğimiz tek talep, adaletin tecelli etmesi. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bu kadar güzel insanlarımızın olduğu bu memlekette takdiri ilahi, yük bize yüklendi. Bu yükü milyonlarca insan paylaşıyor. Bu yükü paylaşmakla kalmayalım, aynı zamanda barışın, mutluluğun, huzurun ve güvenin temin ve tesis edilmesi için de elimizden geldiğince çalışalım."

ANNE : İDAM EDİLSİNLER
Anne Songül Aslan da adaletin yerini bulmasını istediğini belirterek, acılarının çok büyük olduğunu söyledi.Başka ailelerin canının acımamasını isteyen Aslan, bir gazetecinin, "Zanlıların idam edilmesini istiyor musunuz" sorusu üzerine, "Evet, istiyorum. Gereken cezayı bulsunlar, bu katliamı yapanlar idam edilsin" dedi.

HERKES KENDİ VİCDANININ JANDARMASI
Bu konudaki görüşleri sorulan baba Mehmet Aslan ise caydırıcı olması açısından idam cezasının gelmesi gerektiğini ancak bunun da çözüm olmayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Her insanın peşine bir jandarma takılamayacağına göre, her insanın vicdanı kendi jandarması olacak. Kendi nefsini kontrol etmeyi bu insanların öğrenmesi gerekiyor. Bu insanlar kimin, kendilerine kötülük yaptırdığının farkında değiller mi, bilmiyorum. Kötülüğü insan yapmıyor, içerisindeki çirkin mahlukat yaptırıyor. Güzel olanı seçelim, güzel olanı tercih edelim. Henüz barış varken güzele teslim olalım."

songül-aslan--özgecan-in-annesi.jpg20 yaşındaki genç kızın Çağ Üniversitesi'nden arkadaşlarının ziyareti sırasında Aslan ailesi duygu dolu anlar yaşadı. Anne Aslan, kızının arkadaşlarına sarılarak, teşekkür etti.

MERSİN'DE ZANLILARA AVUKAT KRİZİ
Özgecan Aslan 'ı katleden Suphi Altındöken için avukatlar savunma yapmama kararı almıştı. Ancak katil zanlısının ifadesinin alınması için bir avukat tayin edilmesi gerekiyordu. Mersin Barosu da avukat tayini yaptı. Bu sebeple baro önünde hukukçular arasında kavga çıktı.
mersi̇n-avukat-kri̇zi̇.jpg

ÖZGECAN'IN SIRASI BOŞ KALDI

Özgecan 'ın okulunda bugün dramatik görüntüler vardı. Arkadaşları sırasını karanfillerle donattılar. Gözyaşları Özgecan için aktı.


özgecan-aslan-çağ-üniversitesi.jpgÇağ Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın en son ders gördüğü sınıftaki sıraya, fotoğrafını koyup karanfil bıraktı. Arkadaşları, Aslan için sınıfa bırakılan taziye defterine duygularını yazdı.

MERSİN'DE ÖĞRENCİLER ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ
özgecan-aslan-.jpg
Mersin'de öğrenciler, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için yürüdü, ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

4 KIZ KENDİNİ ZİNCİRLEDİ
ozgecan-aslan-eylemi.jpg
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek isteyen 4 genç kız, kendilerini Mersin Adliyesi'nin bahçe demirlerine zincirledi.Grup uyarılara rağmen eylemlerini sonlandırmayınca gözaltına alındı.

NİHAT DOĞAN 'MİNİ ETEĞİMİ GİYİP GELDİM'
özgecan-aslan-ve-nihat-doğan.jpg
Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Kırklareli'nde de protesto edildi. Şevket Dingiloğlu Parkı önünde toplanan sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri Kültür Anıt Parkı'na yürüdü.  Bir kadın ise Özgecan Aslan cinayetinde attığı twitle tepki alan Nihat Doğan'a bu pankartla gönderme yaptı.

ÇIPLAK GEZSEM BİLE TECAVÜZ EDEMEZSİN
tekirdağ-özgecan-aslan-protestosu.jpgTEKİRDAĞ
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde ise Tuğlalı Park'ta bir grup lise öğrenci, 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da  gruba destek verdi.

DİYARBAKIR ÖZGECAN PROTESTOSU
diyarbakir-özgecan-protestosu.jpg
Diyarbakır Barosu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Dağkapı Meydanında yapılan basın açıklamasında Özgecan Aslan'ın öldürülmesi protesto edildi. Protestoya destek veren minibüsçüler de kendilerine dağıtılan Özgecan'ın fotoğraflarını araçlarına asarak, ayna ve kapı kollarına da siyah kurdele bağladı.