BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.466,66
HABER /  GÜNCEL

Özer Uçuran Çiller'den 'uçuran' bombalar

Özer Uçuran Çiller'i Tansu Çiller'in eşi olarak bilirdik. Meğer soyu Mevlana ve Hazreti Ebubekir'e dayanıyormuş. Bir de 5 vakit namaz kılarmış.

Abone ol

Özer Uçuran Çiller’i, Tansu Çiller’in eşi olarak biliyoruz. Siyasetten sonra, 2000’li yılların başından itibaren alternatif tıp, düşünce ve pozitif bilimler alanında kalem sallayan Çiller, geçtiğimiz günlerde “Tanrı Parçacığının Sırrı” isimli kitabını yayımladı.

Haliyle de herkes "Özer Uçuran Çiller ne bilir Tanrı Parçacığını" diye sordu. Meğer Özer Çiller'in hiç bilinmeyen yönleri varmış.

Mesela iddiasına göre o Hazreti Ebubekir'in soyundan geliyormuş. Soyağacında Mevlana bile yer alıyor. Dediğine göre de bir zamanlar 5 vakit namaz kılan biriymiş.

Fatih Vural'ın yaptığı röportajdan çarpıcı bölümler aktaralım sizlere;

-"Ben ilim adamıyım. Ama bilimi de kullanıyorum. İlimle bilim arasında dünyalar kadar fark var. İlim bana göre Tanrı’nın var ettiği gerçekleri anlamak için yapılan araştırmalardır. Ama bilim, dünya gerçeklerini anlamak için yapılır. Ben ilim adamıyım. Çünkü bunun üzerine beş-altı tane kitap yazdım.

özer-çiller-soy-kütüğü.20130925125048.jpgKÖKLERİM, HZ. EBUBEKİR’E VE MEVLANA’YA DAYANIYOR

(...) Bastırılmış bir kimlikti; ama küçüklükten beri, rahmetli babaannemin etkisiyle, okul haricinde beş vakit namaz kılıyordum. Çok istisna bir insanın Zembilli Ali Efendi’nin, Ali Cemali’nin yaptırdığı bir secere var. Bu adamcağız, hem Yavuz Sultan Selim hem de Kanuni döneminde, 24 sene, ölene kadar Şeyhülislamlık yapmış bir insan. Hz. Ebubekir’e kadar gidiyor soyumuz.

Mevlana, 22 . göbekte, büyük dedemin kardeşinin oğlu. Babam ve dedem tarafından akrabayız. Bu bir genetik. Bunca yıl uğraşmadım da neden şimdi ilimle uğraştığımı anlatıyorum. Bu secere, Tansu Hanım politikayı bıraktıktan sonra, babamın kardeş çocuğu tarafından intikal etti. Varlıklı olmayan bir aileden gelmem de bir faktör.

‘HİPER EVREN’DE YARATICI VAR

Foton nedir? Işınım. Saniyede 300 bin kilometre hareket eden bir ışınım. Kütlesizdir, madde değildir, bir ışıktır. Graviton da kütlesiz. Fakat onun karşıtı yok. O da bir bozon. 6 tane bozon var. Bunların 4 tanesi, ayar bozonu. Bir tanesi, Tanrı parçacığı. Bir tanesi de gravitondur. Onu daha göremediler. ABD, gravitonu üretme çalışmaları yapıyor. Graviton, bizim evrenimizi terk edebiliyor. Gravitonu ilk yazan da Einstein’dır. Terk edebiliyorsa nereye gidiyor? Demek ki bir ‘hiper evren’ var. Hiper evrenin merkezinde de Yaratıcı yani Allah var.

özer-uçuran-çiller---tanri-parçaciğinin-sirri-kitabi.jpg28 ŞUBAT'TA ERBAKAN'I YIKMAK İÇİN TANSU
HANIM'I YIKTILAR

Özer Uçuran Çiller röportajının bir bölümünde 28 Şubat sürecini, Erbakan hükümetini ve şimdiki AK Parti dönemini de yorumluyor.

İşte söyledikleri;

Tansu Hanım bana göre çok çok iyi bir başbakandı. Ben tabii yardımcı olacaktım. Tahsilli, kafası çalışan biri olarak ben de kendi fikrimi söylüyordum. Tek başına iktidar değildi ki! Koalisyonlar vardı. İstediğinizi yapamıyordunuz ki!

-28 Şubat sürecinin, Erbakan’a değil de Tansu Hanım’a karşı yapıldığını mı düşünüyorsunuz?

Tabii, öyle başladı. Zaten oradan yıktılar. Arka planda merhum Erbakan’a yönelikti, bu. “Din ülkesi mi oluyoruz?” anlamında, rahatsızlık oradaydı.

-Tansu Hanım böyle bir kaygı duydu mu?

Hiçbir kaygı duymadı. Askerlerle arası çok iyiydi onun. Ama Erbakan’ı yıkmak için, önce Tansu Hanım’ı yıkmak gerekiyordu. Nitekim yıktılar. O dönemde bildiriler hazırlanıyor, “Büyük bir kaos var.” diye. MGK’dan bir sürü karar çıkıyor. Zaten başta bir protokol vardı, Refah’la. İki sene Erbakan, Başbakanlık yapacak, iki sene de Tansu Hanım yapacak. Erbakan da bir seneyi doldurmuştu. Tansu Hanım, “Madem size tepkililer. Başbakanlığı ben alayım.” diyor. Ondan sonra, “Ben bu hükümetin kurulmasına ‘evet’ diyeceğim.” diye, 270 noter tasdikli belgeyle gidiyorlar; ama Cumhurbaşkanı Demirel kabul etmiyor. Hükümet kurma görevini Mesut Yılmaz’a veriyor. 2002’ye kadar kaos dönemi başlıyor.

AK PARTİ İLE İSTİKRAR GELDİ

AK Parti, çok şeyler başardı. Ama tek başına iktidar! Tek başına iktidarın getirdiği bir rahatlık ve istikrar var. 12 yıldır istikrar var Türkiye’de. Koalisyonlarda her kafadan bir ses çıkıyor.

ASKERİN VESAYETİNİN BİTİŞİ

(Gülüyor) O işte ilahi adalete giriyor. İstikrar olduğu zaman ilahi adalet de çalışıyor herhalde. Askerin kışlaya girmesi doğru olandı. AK Parti, tek başına iktidar olması ve gücü sayesinde bunu başardı. Eğer üçlü, ikili koalisyon olsa, asker bir koalisyonun yanında olur, hiçbir şey başaramazsanız. Sonra da asker istediklerini yaptırır. Anayasayı onlar yapmış. Anayasa da her türlü müdahale hakkını onlara vermiş.