BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özel izinle çıktı ilk işi tecavüz etmek oldu

Tutuklu bulunduğu açık cezaevinden özel izinle çıkan Enver A. (28), izinli bulunduğu süre içinde bir erkek çocuğa bıçak zoruyla tecavüz etti

Abone ol

Tutuklu bulunduğu açık cezaevinden özel izinle çıkan çeşitli suçlardan hükümlü Enver A. (28), izinli bulunduğu süre içinde bir erkek çocuğa bıçak zoruyla tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yeğenini de ormana kaçırmak isteyen Enver A., küçük kızın elinden kurtulması ve durumu annesine anlatması ile başlatılan soruşturma kapsamında yakalandı.

Olaylar zinciri çeşitli suçlardan hükümlü Enver A.'nın tutuklu bulunduğu Kastamonu Açık Cezaevi'nden 1 haftalık özel izin almasıyla başladı. İddialara göre Enver A., Sultanbeyli'de ikamet eden yakınlarının yanına geldi. İzinli olduğu süre içinde evin bulunduğu mahalledeki ormanlık araziyi mesken edinen Enver A., 12 Temmuz'da öğle saatlerinde cezevine girmeden önce de tanıdığı komşularının oğlu O.Ş.'ye (13) rastladı. Küçük çocuğu ormanlık araziye götüren Enver A., arazide bulunan çeşmenin başında O.Ş. ile bir süre konuştu. Daha sonra O.Ş'nin üzerindeki kıyafetleri bıçak zoruyla çıkaran Enver A., O.Ş.'yi hayvanların su içtiği yalağa girmeye zorladı. Çocuğun karşı koyması üzerine sapık, elindeki kesici aletle O.Ş.'nin kollarında çizikler oluşturdu. Enver A., yaşadığı travmanın etkisiyle ağlamaya başlayan küçük çocuğa iki kez tecavüz etti. Tecavüzün ardından Enver A., uyuşturucu madde solumaya (bali) başladı, O.Ş.'yi "Yakınlarına haber verirsen hepsini öldürürüm" diye de tehdit etti. Sapığın uyuşturucu maddenin etkisiyle uyuklamaya başladığını gören O.Ş., saat 19.00 sıralarında ormanlık araziden kaçmayı başardı.

Yakınlarına tecavüze uğradığını söyleyemeyen küçük çocuğun, saldırganın elinden kurtulduğunu belirttiği öğrenildi. O.Ş.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen polis, ormanlık arazide Enver A.'yı yakalamak için çalışma başlattı ancak bir sonuca ulaşamadı.

YEĞENİNİ KAÇIRMAK İSTEDİ

Bu korkunç olayın üzerinden 24 saat geçmeden Enver A., öz yeğenini ormanlık alana götürmeye çalıştı. A., Sultanbeyli Dumlupınar Camii'nin bahçesine gelerek kurstan çıkan yeğeni N.B.'yi (13) buldu. Küçük kızı omuzundan tutarak götürmeye çalışan Enver A., N.B.'nin karşı koyması ve çığlıklar atması üzerine kaçarak izini kaybettirdi.

Olayı görenlerin ve N.B.'nin durumu annesine anlatması üzerine polise haber verildi.

ORMANDA KISKIVRAK YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultanbeyli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Enver A.'nın gizlenebileceği yerlerde çalışma başlattı. Enver A., O.Ş.'ye tecavüz ettiği ormanlık arazide yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen Enver A.'nın susma hakkını kullandığı öne sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, basın mensuplarının "Bir çocuğa tecavüz ettiğiniz iddia ediliyor. Ne diyorsunuz?" sorusuna "Yok öyle bir şey" yanıtını verdi.

TECAVÜZ KESİNLEŞTİ

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen O.Ş.'nin tecavüze uğradığı belirlendi. O.Ş.'nin bir avukat ve pedagog gözetiminde ifade verdiği, Enver A.'nın bıçak soruyla kendisine tecavüz ettiğini söylediği öğrenildi. Yetkililer, Enver A.'nın başka kurbanlarının da olabileceğini, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını açıkladılar.

 

4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU ŞEKERLE TACİZ!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

4 yaşındaki erkek çocuğu şeker verip kandırarak tacizde bulunduğu öne sürülen fırıncı tutuklandı.

Çorum'da sokakta oynayan 4 yaşındaki B.D. adlı erkek çocuğu şeker verip kandırarak tacizde bulunduğu öne sürülen fırıncı, 33 yaşındaki Mehmet Ş., tutuklandı.

Olay, geçen hafta Aksaray Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Ş. sokakta oyun oynayan B.D.'yi şeker verip kandırarak boş bir alana götürdü. Burada B.D.'ye cinsel istismarda bulunan Mehmet Ş., çocuğun bağırması üzerine kaçtı.

Bu sırada sokakta oynayan çocuğunu bulamayan annesi, 35 yaşındaki Ayşegül D. polise oğlunun kayıp olduğunu bildirdi. Polis, kısa sürede B.D.'yi Göğüs Hastalıkları Hastanesi önünde bularak annesine teslim etti. B.D.'nin anlattıklarını duyan annesi tekrar polise giderek şikayetçi oldu. Polis her yerde şüpheliyi ararken dün akşam saatlerinde anne ve oğlu pazara alışverişe gitti. Bu sırada B.D kendisine cinsel ististarma bulunan kişiyi görüp tanıyınca annesine söyledi. Ayşegül D., çevredekilerin yardımıyla Mehmet Ş.'yi yakalayıp polise teslim etti. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Mehmet Ş., küçük çocuğun kendisini teşhis etmesi üzerine tutuklandı.

KONAK ESKİ BAŞKANININ KIZINA SALDIRI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Konak'ın eski belediye başkanı, gazeteci-yazar Erdal İzgi'nin kızı Menekşe, New York'un tehlikeli ilçelerinden Bronx'ta saldırıya uğradı.

İzmirli eski belediye başkanı Erdal İzgi'nin kızı, New York'ta saldırıya uğradı. 1999-2004 yılları arasında Konak Belediyesi'nin yöneten gazeteci-yazar Erdal İzgi'nin 27 yaşındaki kızı Menekşe'ye saldırı, New York'un tehlikeli ilçelerinden Bronx'ta gerçekleşti.

Öğrenim amaçlı olarak Amerika'da bulunan Menekşe İzgi'nin, hafta sonu geç saatte ana caddede yürürken darp edildiği, olay nedeniyle de iki gün boyunca komada kaldığı ortaya çıktı. Kafasında çatlaklar oluşan ve omuriliği kısmi hasara uğrayan Menekşe İzgi'nin, yolda yürürken kendisini izleyen bir Amerikalı tarafından saldırıya uğramış olabileceği ifade edildi. New York polisi, Menekşe İzgi'nin tanıdığı sanılan Sam isimli Amerikalıyı gözaltına aldı.

KOMADAN ÇIKTI

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve muavin konsolos İsmet Erkan olayla bizzat yakından ilgilenirken, New York Polis departmanının Türk danışmanı Erhan Yıldırım, hastanede Menekşe'yi ziyaret ettiğini ve durumunun iyiye gittiğini ifade etti. Kızının komada olması nedeniyle olayın geç haber verildiği annesi, ilk uçakla Menekşe'nin yanına gitti. Erdal İzgi, 2009 yerel seçimlerinde Konak Belediye Başkanlığı için yeniden adaylığını koymuş, seçim kampanyası boyunca kızı da kendisine aktif destek vermişti.

 

AİLE HEKİMİNİ HASTANELİK ETTİLER

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kocaeli'nde tartıştığı doktoru darp eden şahıs gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Derince Yavuz Sultan Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan aile hekimi S.M. (45) ile M.Ö. adlı vatandaş arasında tartışma çıktı. Sağlık ocağından ayrılan M.Ö., daha sonra tekrar giderek S.M.'den randevu aldı.

Odaya girdiğinde doktorla tartışmaya başlayan şahıs, doktora saldırarak darp etti. Kafasından darbe aldığı öğrenilen doktor S.M., 112 ekiplerince Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan doktorun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, M.Ö. polis tarafından gözaltına alındı.

KOMŞUSUNUN OĞLUNA 4 YIL TECAVÜZ ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Antalya'da komşularının 12 yaşındaki oğulları S.G'ye 4 yıldır tecavüz eden zanlı yakalandı.

Olay, S.G.'nin dün öğle saatlerinde tecavüzden kaçarken ağabeyi tarafından bulunmasıyla ortaya çıktı.

Aksu İlçesi'nde oturan S.G.'nin komşuları olan M.T.'den kaçtığını gören ağabeyi, dışarı çıkarak kardeşini yanına çağırdı. Koşarak eve gelen ve ağlayarak kendisini tuvalete kilitleyen S.G., uzun süre içeriden çıkmadı. Ağabeyi ise durumu anne ve babasına haber verdi. Aile, tuvaletteki çocuklarını dışarı çıkması için ikna ederek konuşmak istedi. Sürekli ağlayan S.G., 4 yıldır süren taciz ve tecavüzleri ailesine anlattı. Baba, küçük oğlunu alarak hemen polise gitti.

Uzman psikolog ve avukat nezaretinde ifade veren S.G., komşuları M.T.'nin kendisine 4 yıldır tecavüz ettiğini ve bazen kandırarak bazen de tehdit ve şantaj yaparak ters ilişki kurmaya zorladığını anlattı. Bunun üzerine harekete geçen Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, M.T.'yi gözaltına aldı.

Şüpheli, ifadesinin ardından 'küçük yaştaki çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. S.G.'nin ise tedavi göreceği, ailenin de psikolojik yardım alacağı açıklandı. 

SÖZLER YERİNE SİLAHLAR KONUŞUNCA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Yozgat'ın Aydıncık İlçesi'ne bağlı Kazankaya Beldesi'nde iki aile arasında alacak verecek yüzünden dün başlayan tartışma, bugün silahlı kavgaya dönüştü. Çatışmada 2 kişi öldü, biri meydandan geçen bir vatandaş olmak üzere 3 kişi yaralandı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Silahlı kavga bugün saat 15.30 sıralarında Aydıncık İlçesi Kazankaya Beldesi meydanında çıktı. Daha önce aralarında alacak verecek meselesi bulunan Ocak ve Özdemir aileleri arasında dün kasaba meydanında tartışma çıktı. Vatandaşların araya girmesiyle iki aile barıştırıldı.

Aynı aileler bugün saat öğleden sonra aynı meydanda yeniden karşılaştılar. Aileler arasında çıkan tartışma giderek büyüyüp, kavgaya, ardından da her iki grup arasında tabancaların kullanıldığı silahlı kavgaya dönüştü. Çıkan çatışmada Murat Ocak (32) olay yerinde hayatını kaybetti. Ölenin kuzeni olan aynı isimdeki Murat Ocak (54) ile Seyfettin Özdemir (52) ve yeğeni İbrahim Demirer (37) ağır yaralandı. Çatışmada, kurşunlardan biri olay yerinden geçen Hüseyin Erkaya'nın (68) ayak bileğine isabet etti.

Yaralılardan İbrahim Demirer Sorgun'daki hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralılar ise Sorgun Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalenin ardından Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Çatışmadan sonra ölü ve yaralananların olduğunu duyan yakınları Sorgun ve Yozgat Devlet Hastanesi acil servisine akın ettiler. Bazı aile yakınları ayakta durmakta zor anlar yaşarken, hastane önüne çok sayıda polis ve jandarma ekibi önlem aldı. 

15 YAŞINDAKİ GAMZE'YE KIYDILAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İstanbul'da 15 yaşındaki lise öğrencisi Gamze, çocuğuna baktığı dayısının kızının evinde göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Ayakkabıları elinde koşarak kaçan 20-25 yaşlarında bir erkek aranıyor.

İETT'de şoför olarak çalışan babasını 2 yıl önce kalp krizi yüzünden kaybeden Yeşilpınar Kardelen Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Gamze Dikgöz (15), eniştesi İsmail Zengin'in teklifi ile 3 hafta önce para karşılığı dayısının kızı Meliha Zengin'in 9 yaşındaki çocuğuna bakmaya başladı. Gaziosmanpaşa'da dün sabah, bakımını üstlendiği kızı aynı mahalledeki Kuran kursuna götüren Gamze Dikgöz, yemek yapmak için eve döndü. Karşı komşularının belirttiğine göre evde tek başına bulunan Gamze Dikgöz, saat 09.30 sıralarında pencereye çıktı ve karşı komşularına "Buradan çıkan kişiyi gördünüz mü?" diye sordu.

Bir daha bu eve gelmeyeceğim

Eliyle göğsünü tutan Gamze Diköz, "Göğsüm ağrıyor" diyerek içeri girdi. Bu sırada dayısının kızı Meliha Zengin haftanın 5 günü yanlarında yatılı kalan Gamze Dikgöz'ü aradı. Gamze, çocuğuna baktığı Meliha Zengin'e "Ben bir daha bu eve gelmeyeceğim. Bir kişi geldi. Zorla içeri girmeye çalıştı. Çok korktum. Bir daha bu eve gelmek istemiyorum" diyerek panik içinde telefonu kapattı. Korkuya kapılan Meliha Zengin hemen komşularını aradı ve endişelendiğini, evine gidip kontrol etmelerini istedi.

GÖĞSÜNÜN ÜZERİNDE TEK BIÇAK

Bu sırada çevredekiler 20-25 yaşlarında bir erkeğin elinde ayakkabıları ve ayaklarında çorapla koşarak uzaklaştığını gördü. Eve giren komşular az evvel konuştukları Gamze'nin cesedini buldu. Gamze'nin sol göğsü üzerinde ince bir bıçakla açıldığı belirlenen bir bıçak yarası bulundu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken Gamze Dikgöz'ün cenazesi yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

KATİL YALNIZ OLDUĞUNU BİLEN BİRİ

Dairenin kapısında herhangi bir zorlama izi yok ancak evin içinde boğuşma izlerine rastlandı. Olay yerinde delil toplayan polis, Gamze'nin ailesi, akrabaları ve arkadaşları dahil mahalledeki çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Gamze'nin kullandığı bilgisayarlar da incelemeye alındı. Polis ayakkabılarını çıkarmış olması ve kapıda zorlama bulunmaması nedeniyle saldırganın tanıdık biri olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

HAVUZ KEYFİ HASTANEDE BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kayseri'de serinlemek için gittiği havuzda düşerek kafasını çarpan bir kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Melikgazi ilçesi Belsin yüzme havuzuna serinlemek için giden Y.E.A'nın (18), arkadaşlarının yaptığı şaka sonrasında havuzun kenarındaki betona çarptığı öğrenildi.

Y.E.A. havuz görevlilerinin 112 acil servis ekiplerine haber vermesi ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Röntgen filmi çekilen Y.A.E'nin hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

BÖYLE EVLAT DÜŞMAN BAŞINA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Adana'da yaşanan olayda oğul M.Y., babası Osman Yıldıztekin'i bastonla döverek öldürdü.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde psikolojik tedavi gören bir kişi babasını bastonla döverek öldürdü.

İddiaya göre Şehit Mustafa Yağız Mahallesi'nde ikamet eden M.Y. bilinmeyen bir sebepten dolayı tartıştığı babası Osman Yıldıztekin'i (78) bastonla dövdü.

Ağır yaralanan baba Yıldıztekin ambulansla Kadirli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Yıldıztekin sağlık durumu kötüye gitmeye başlayınca sevk edildiği Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Babasını bastonla döve döve öldüren M.Y.'nin bir süredir psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi. Olaydan sonra göz altına alınan M.Y., Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü.