BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.455,54
HABER /  GÜNCEL

Özel 20 yıl sonra ilk kez bu ülkede

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden duyuruldu... Necdet Özel 20 yıl sonra Suudi Arabistan'a giden ilk Genelkurmay Başkanı oldu.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, resmi bir ziyarette bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gitti.

Suudi Arabistan'a resmi bir ziyarette bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Velihat Prens Salman bin Abdulaziz Al Suud ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin bin Abdullah ile bir araya geldi.
necdet-özele-madalya.jpg
Özel'in Suudi meslektaşıyla yaptığı görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilme yolları ele alındı.

Daha sonra Veliaht Prens Salman ile bir araya gelen Özel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mesajını iletti. Özel, başarılı bir ameliyat geçiren Kral Abdullah için geçmiş olsun dileklerini bildirdi. 

KRAL ABDULAZİZ MADALYASI

Prens Salman da Orgeneral Özel'e, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin gelişmesine katkılarından dolayı Kral Abdulaziz Madalyası'nı takdim etti.  Görüşmede Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün ve üst düzey Suudi askeri yetkililer de hazır bulundu.

20 YIL SONRA BİR İLK

Yaklaşık 20 yıl sonra ilk kez bu düzeyde gerçekleşen ziyaretle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, resmî bir ziyarette bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gitmişlerdir." denildi.

necdet-özel-suudi-arabistan.jpgOrgeneral Necdet Özel, 21 Kasım'a kadar sürecek ziyareti sırasında Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Hüseyin bin Abdullah Al-Kabil, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Veliaht Prens Salman bin Abdulaziz ve Savunma Bakan Yardımcısı ile görüşecek.

ASKERİ TESİSLERİ İNCELEYECEK

Genelkurmay Başkanı Özel, ziyareti sırasında bazı askeri tesislerde de incelemelerde bulunacak.

Orgeneral Özel'in görüşmeleri ile eşzamanlı olarak Riyad'a gidecek ikinci bir üst düzey askeri heyet ise Ortak Askeri Komite'nin ilk toplantısını gerçekleştirecek.