BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Özdemir topa tuttu!

Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, maç sonrası federasyonu adeta topa tuttu

Abone ol

Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Denizlispor'u 4-0 mağlup ederek kupada finale yükselebilmek için büyük avantaj sağladı.

Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, maç sonrası yaptığı açıklamada, oyuncuların sahaya çıkıp mücadele ettiklerini belirterek, "İyi oynadık ve kazandık. Teknik heyetimizi ve futbolcularımızı tek tek kutluyorum. Geçen sene son anda alamadığımız kupayı inşallah bu sene alacağız" dedi. Süper Lig'de ezeli rakipleri ve ebedi dostları Galatasaray ile şampiyonluk yolunda mücadele ettiklerini de vurgulayan Özdemir, "Şu anda bazı yaşanan olaylardan dolayı rahatsızlık duyuyoruz. Bütün spor kamuoyu da taraftarımız da bu gelişen olaylardan dolayı rahatsızlık duyuyor. Hem Galatasaray hem Beşiktaş, Vestel Manisaspor maçını İzmir'de oynarken, Vestel Manisaspor yönetiminin istemesine rağmen maalesef önümüzdeki hafta oynayacağımız Vestel Manisaspor maçı Manisa'da oynanacak. Bu kararın hangi anlama geldiğini merak ediyoruz" diye konuştu.

Diyarbakırspor-Galatasaray maçının İzmir'e alınmasına da tepki gösteren Nihat Özdemir, "Diyarbakırspor ile biz de geçen hafta oynadık. Diyarbakırspor yönetimi, bu maçı İzmir, Malatya ve Gaziantep'te oynamak istemişti. Biz, Diyarbakırspor nerede oynamak istiyorsa orada oynadık. Halbuki Galatasaray, yarın akşam oynanacak Galatasaray-Diyarbakırspor maçını, Diyarbakırspor yönetimi, Malataya, Gaziantep, Adana ve hatta Elazığı'da oynamak istemesine rağmen, federasyona yazı ve dilekçe ile de müracaat istemesine rağmen bu maçın hangi nedenle İzmir'e alındığını merak ediyoruz. Diyarbakırspor'un saha kapatma cezası, Tahkim Kurulu'nda 1 maça düşürüldü ve bu neden bir maça düşürüldü bunu da merak ediyoruz. Acaba bu maç İzmir'e alındı diye mi ceza 1 maça düşürüldü. Lige baktığımızda Samsun'da ve diğer illerdeki olaylı maçlarda ceza verilmezken, Diyarbakırspor'un sahası 2 maç kapatılıyor ve ceza sonra 1 maça indiriliyor. Burada federasyonumuzun aldığı bu kararları kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Biz, Fenerbahçe olarak kendimizden eminiz. Kalan maçlarımızı kazanacağız ve şampiyon olacağız" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe yönetimi olarak eşit mücadele olmasını istediklerini de söyleyen Özdemir, "Bütün spor kamuoyu da bundan zevk alsın ve mücadeleler de adaletli olsun" dedi.

Basın mensuplarının, ligde eşitlik olup olmadığı yönündeki sorusuna ise Nihat Özdemir, "Bizim Diyarbakırspor ile oynadığımız maça baktığımızda ve Galatasaray'ın yarın Diyarbakırspor ile oynayacağı maçın olaylarına baktığınız zaman biz burada eşitlik olmadığını görüyoruz" yanıtını verdi.