BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Oy kullanmaya ambulansla geldi

Elazığ’da belden aşağısı felçli olan bir hasta ambulansla götürüldüğü okulda sedye üzerinde oyunu kullandı. Yaşlı bir hasta ise sandık başka...

Abone ol

Elazığ’da belden aşağısı felçli olan bir hasta ambulansla götürüldüğü okulda sedye üzerinde oyunu kullandı. Yaşlı bir hasta ise sandık başkanının nezaretinde ambulans içerisinde oyunu kullandı.
Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da sabah erken saatlerden itibaren vatandaşların yoğunu katılımı ile ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanılmaya başlandı. Elazığ Belediyesi oy kullanmak isteyen engelli ve hastalar için ambulans ayarlayarak yardımcı oldu. Elazığ’ın merkez Doğukent Mahallesi’nde ikamet eden ve belden aşağısı felç olan 41 yaşındaki Hayri Kayaoğlu, ambulansla evinden alınarak oy kullanacağı 75. Yıl İlkokulu’na götürüldü. Ambulanstan sedye ile indirilen Kayaoğlu, oyunu oturduğu sedye üzerinde kullandı. Kayaoğlu daha sonra tekrar ambulansla evine bırakıldı.

AMBULANS İÇERİSİNDE OY KULLANDI
Merkez Sanayi Mahallesi’nde ikamet eden ve yürümekte zorluk çeken 68 yaşındaki Mahmut Ergün de sedye ile ambulansa alınarak oy kullanacağı İstiklal İlkokulu’na götürüldü. Rahatsızlığı nedeniyle ambulanstan indirilemeyen Ergün’e, sandık başkanı ve yanındakiler mühür ile oy pusulasını getirdi. Oyunu ambulans içerisinde kullanan Ergün, imzasını attıktan sonra zarfı sandık başkanına teslim ederek oyunu kullandı. Ergün, daha sonra ambulansla evine bırakıldı.
(İHA)