BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Otopark mayfası cirit atıyor

CHP'li Hasan Aydın, İstanbul'un göbeğinde tepesine dikilen üç kişiden, silahını çekerek kurtulabildi. Aynı çetenin geçen haftaki konuğu yazarımız Nazım Alpman'dı.

Abone ol

Geçen Hafta Hürriyet Gazetesi'ne manşet olan CHP'li Hasan Aydın'ın İstanbul'un göbeğinde otopark mafyasıyla nasıl cebelleşip yakayı kurtardığı anlatılıyordu. Taksim'de örgütlenen aynı çetenin üyeleri bu kez yazarımız Nazım Alpman'ın başına musallat oldu. Bu ilgi çekici olayı daha da ilginç hale getiren başka bir gelişme daha yaşandı. İnsana parmak ısırtan bu olayı Milliyet'in usta yazarı Melih Aşık'ın kaleminden okuyoruz:

- Geçen hafta Hürriyet'in manşetlerinden biri İstanbul'daki otopark mafyasının marifetlerini anlatıyordu. CHP İstanbul milletvekili Hasan Aydın Gümüşsuyu'nda otomobilini park ettikten sonra yanına gelen üç kişiden silahını çekerek kurtulabilmişti.
Gazete bu haberi manşetine taşıdı.
Artık birileri ilgilenir değil mi?
Haberden üç gün sonra akşamüstü gazeteci Nazım Alpman, Kamil Koç yazıhanesinin biraz aşağısında bir araçlık boş yere park ediyordu. Eşine de Hürriyet'in haberini anlatıyordu:
-İster misin o adamlar yine gelsinler?
-Yok artık gazetenin birinci sayfasına çıktıktan sonra korkmuşlardır.
Nazım otomobilinden iniyor, yanında zayıf, orta boylu, deri montlu biri geliyor:
-Hoşgeldiniz abi...
-Sen o Hürriyet'in birinci sayfasındakilerden misin?
-Evet abi biziz... O arkadaşa (milletvekili) yanlış yapılmış. Ama bize gelseydi öyle bir şey olmazdı!
Arkadaşımız Gezi Pastanesi'ne giriyor. Tesadüf bu ya, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bir köşede tek başına Taksim Meydanı'na bakarak kahve içiyor. Hemen yanına gidip yaşadıklarını anlatıyor. Başkan da "çaresiz" kaldıklarını ifade ediyor:
-Otopark alanlarının tamamını bize vermedikleri için böyle şöyler oluyor. Biz karışamıyoruz. Emniyet'in sorumluluğunda...
Vatandaş bir kenara hatalı park ederse belediye çekicisi aracını çekebiliyor. O yoksa Trafik Vakfı çekiyor. O da yoksa trafik polisi ceza makpuzunu kesip cama sıkıştırıyor.
Ama aynı "güçlü yapı" Taksim'e 50 metre mesafe icraatlarını sürdüren "otopark çetelerine" karşı
hiç bir şey yapamıyor.
Bu işte bir tuhaflık yok mu?