BIST 10.054
DOLAR 32,43
EURO 34,89
ALTIN 2.403,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSS vakti gürültü yapan yandı

Öğrencilerin etkilenmemesi için sınavın yapılacağı saatlerde gürültü yapana ceza...

Abone ol

Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek adayların etkilenmemesi için sınavın yapılacağı saatlerde gürültü yapanlara ceza kesilecek.

Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek adayların etkilenmemesi için sınavın yapılacağı saatlerde gürültü yapanlara bin 200 YTL ceza kesecek.

İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, pazar günü ÖSS’ye girecek üniversite adaylarının sınav sırasında etkilenmemesi için bir dizi önlem aldıklarını söyledi. Ulu, sınavın yapılacağı 09.00 ile 13.00 saatleri arasında getirilen yasaklarla uyulmasını isteyerek, şöyle konuştu:
“Her ne nedenle olursa olsun işyerleri, konutlar ve merasim yerlerinden dışarı taşacak biçimde ve etraftakileri rahatsız edecek şekilde gürültülü müzik çalınamayacak. Sürücülerin havalı korna ya da gereksiz yere elektrikli korna çalmaları, egzoz borusu patlak şekilde trafikte seyretmeleri ve yüksek sesle müzik çalmaları yasak. İş makineleri sınav saatleri boyunca sınav mahalinin etrafından çalıştırılamayacak. Belediye hoparlörlerinden ilan yapılamayacak. Sınavın yapılacağı eğitim kurumlarına yakın çevrede pazar yerleri kurulamayacak. Tüp, sebze- meyve ve su gibi seyyar satış yapanlar hoparlörle satış yapamayacak. Sınav mahallinde ikamet edenlerin ve bu mahalde bulunanların sınav süresince öğrencileri rahatsız edecek biçimde gürültü yapması yasaklandı.”