BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  GÜNCEL

ÖSO'dan destek açıklaması '15 bin savaşçı ile hazırız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat'ın doğusuna operasyon sinyalini vermesinin ardından Özgür Suriye Ordusu'ndan da ( ÖSO) Türkiye'ye destek açıklaması geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içi yaptığı açıklamada Türkiye’nin Fırat'ın doğusunda yuvalanan bölücü terör örgütüne yönelik operasyon başlatacağını açıklamıştı.

Bu açıklama sonrası Afrin ve Zeytin Dalı, operasyonlarına da katılan ÖSO'dan destek haberi geldi. Özgür Suriye Ordusu'nu da (ÖSO) bünyesinde barındıran Suriye Ulusal Ordusu, Türkiye’nin Fırat'ın doğusunda yuvalanan terör örgütüne yönelik olası bir operasyona 15 bin savaşçıyla destek vermeye hazır olduklarını açıkladı. ÖSO'nun açıklamasını Reuters tüm dünyaya duyurdu.

REUTERS DUYURDU
Reuters’ın haberine göre Suriye Ulusal Ordusu Sözcüsü Binbaşı Yusuf Hamud, operasyon için henüz kesinleşen bir tarih olmadığını, ancak 15 bin Suriyeli savaşçının operasyona katılmaya hazır durumda olduğunu belirtti.

"FIRAT KALKANI" VE "ZEYTİN DALI" BİRLİKTE YAPILMIŞTI
Türkiye, 2016'da Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütü DEAŞ'a yönelik olarak "Fırat Kalkanı" ve 2018 yılında Afrin’de terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik Zeytin Dalı harekâtlarını, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) öncülüğünde ÖSO ile gerçekleştirmişti.