BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Osmanlıca eğitime karşı çıkanlar cahil

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Osmanlıca eğitime karşı çıkanları cahil olmakla suçladı.

Abone ol

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Kudüs ve Etekleri' konulu konferansta konuştu.

Yıldırım'ın konu başlıklarından biri de Osmanlıca eğitimiydi.

Bu gelişmenin alkışlanması gerektiğini ifade eden Yıldırım, karşı çıkanları da cahil olmakla suçladı.

Hiç çaresi yok, Kürt meselesi çözülecek Allah'ın izniyle. Doğu Türkistan için ne istiyorsak Kürtler için de aynı şeyi istiyoruz.

YAHUDİ OSMANLICA VE ARAPÇA BİLİYOR

Yıldırım şunları söyledi:

"Bakın bir Yahudi Osmanlıca ve Arapça biliyor. Geliyor ve senin arşivlerine giriyor. Gidiyor ve senin kutsal saydığın Mescid-i Aksa'nın etrafındaki evleri yıkıyor. Orayı kendine mal ediyor.

Sen de hala burada Osmanlıca eğitimi verilsin mi, verilmesin mi? Ne kadar cahil adamsınız. 600 yılı yok sayan ancak bir cehalettir.

Yıldırım'ın açıklamalarından:

"Mavi Marmara'ya karşı olanların köklerinin nerede olduğunu anladık mı, anlamadık mı? Gördük mü, görmedik mi? Evet gördük. Ne yaptılar? İHH'nın TIR'larına saldırdılar. Ne yaptılar? Kilis'teki büromuza saldırı yaptılar.

Şimdi başka bir şey deşifre ediyoruz. Allah'ın izniyle Türkiye'nin bürokrasisi içerisinde var olan diğer İsrail yanlılarını da deşifre ediyoruz. Başka paralelleri de deşifre ediyoruz..."