BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Osmanlı hanedanı toplanıyor

Osmanlı hanedanı toplanıyor

Padişah 5. murad'ın torunun torunu şehzade osman selaheddin osmanoğlu, osmanlı hanedanı üyelerini bir çatı altında toplayacak bir vakıf kurmak istediklerini dile getirerek, ''bu vakıf bizi daha birleştirsin. gençleri türkiye'ye daha yakınlaştırmak için. türkiye'de olan biteni bilsinler, türk...

Osmanlı hanedanı toplanıyor

Padişah 5. Murad'ın torunun torunu Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu, Osmanlı Hanedanı üyelerini bir çatı altında toplayacak bir vakıf kurmak istediklerini dile getirerek, ''Bu vakıf bizi daha birleştirsin. Gençleri Türkiye'ye daha yakınlaştırmak için. Türkiye'de olan biteni bilsinler, Türk kültürüyle bağdaşlaşsınlar'' dedi.

Osmanlı hanedanı toplanıyor

Osmanoğlu, Beylerbeyi'ndeki evinde soruları cevaplayarak, babası Şehzade Ali Vasıb Efendi ile annesi Mukbile Sultan'ın sürgüne gidişlerini ve hayatlarını anlattı.

Osmanlı hanedanı toplanıyor

Babası Şehzade Ali Vasıb Efendi'nin 1903 yılında Çırağan Sarayı'nda doğduğunu ve 5. Murad'ın torunu Ahmet Nihat Efendi'nin oğlu olduğunu dile getiren Osmanoğlu, annesinin ise Sultan 5. Mehmed Reşad'ın torunu Mukbile Sultan olduğunu kaydetti.

Osmanlı hanedanı toplanıyor

Babası Ali Vasıb Efendi'nin Galatasaray Lisesi (Mekteb-i Sultani) ve Harp Okulu'nda (Harbiye Mektebi) okuduğunu anlatan Osmanoğlu, şunları dile getirdi: