BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücreti açıklandı!

KÖRFEZ'e yapılan Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti açıklandı. Osmangazi köprüsü ücreti beklenenin altında oldu. İşte yeni köprünün geçiş fiyatı.

Abone ol

Osmangazi Köprüsü bayram öncesinde hizmete açıldı. Köprünün geçiş ücreti merak konusuydu. NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, geçiş ücretinin 89 lira olduğunu duyurdu. Bu rakam beklenin altında olması ile sürücüleri sevindirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da köprünün Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz olacağını duyurmuştu. Haliyle körfeze yapılan Osmangazi köprüsünden 9 günlük bayram tatili süresince ücret alınmayacak.

Körfeze yapılan ve bir çok yönü ile ilkleri barındıran Osmangazi köprüsü 252 metre kule yüksekliğine ve 35,93 metre tabliye genişliğine sahip. Bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyuyla Osman Gazi köprüsü dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer aldı.

GİŞELERİ ASELSAN YAPTI


İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü için geliştirilen ücret toplama gişelerinin teslimatı ASELSAN tarafından yapıldı. ASELSAN, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü için Türkiye’nin en büyük gişe alanlarından birini tesis etti.


Söz konusu proje için OGS, HGS, kredi kartı ve nakit ödemelerin tamamını kabul eden bir Entegre Geçiş Sistemi geliştirildi.

1 SAATLİK KÖRFEZ YOLU 6 DAKİKAYA İNİYOR

İzmit Körfezini araçla dolaşarak geçmek normal trafikte 1 saat, yoğun trafikte ise 1.5 saati buluyordu. Osman Gazi köprüsü işte bu 1 saatlik yolu 6 dakikaya indiriyor.

osmangazi köprüsü geçiş ücreti

İZMİR - İSTANBUL ARASI 3.5 SAAT

Osman Gazi köprüsü 1 saatlik yolu 6 dakikaya indirdiği gibi İzmir - İstanbul arası mesafeyi de kısaltıyor. Köprünün devamındaki otobanın tamamlanmasıyla birlikte iki kentin arası 3.5 saate düşecek.

 2016 KADİR GECESİ MESAJLARI KUTLAMA SMS'LERİ