BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL

Operasyon sonrası iki jet atama daha

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık operasyonu sonrası başladığı atamalara yenilerini ekledi

Abone ol

Yargı krizi ve yeniden yargılama tartışmaları sürerken, kendi ekibini kurmak için harekete geçen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ iki kritik atama daha yaptı.

Kritik birimlerin bağlı bulunduğu Müsteşar Yardımcıları Kenan Özdemir ve Yüksel Hız pasif bir görev olan Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği'ne atandılar. Atama kararları jet hızıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Atama kararlarına göre, açık bulunan Bakanlık Yüksek Müşavirliğine, Müsteşar Yardımcısı Kenan Özdemir ve Yüksel Hız getirildi.

ÖNCE MÜSTEŞARINI ATAMIŞTI

Bakan Bozdağ, Adalet Bakanlığı'nda ilk kritik atamayı ise HSYK'nın da üyesi olan Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı için yapmıştı. Bozdağ, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'na Kenan İpek'i atamıştı. İpek bu atamayla anayasa gereği HSYK üyesi de oldu.

KARDEŞİNİ DE PASİF GÖREVE ATADI

Bozdağ'ın bir diğer önemli ataması da kardeşiyle ilgili tasarrufuydu. Bozdağ, kardeşini de etik gerekçelerle aynı şekilde pasif göreve atamıştı .Bozdağ kardeşi Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Ünal Bozdağ’ı da Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği’ne getirmişti. Bozdağ, Adalet Bakanlığı binasındaki geniş odasını boşalttı, sekreterini ve makam aracını bıraktı. Sıhhiye İlkiz Sokak’taki Adalet Bakanlığı Ek Binası'nda çok daha küçük bir odada sekretersiz çalışmaya başladı. Ancak, birinci sınıf hakim olan Ünal Bozdağ’ın özlük hakları ve maaşı aynı kadı.