BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.421,97
HABER /  GÜNCEL

Opera yıldızları konserleri başladı

17. Türk Dünyası Opera Yıldızları konserlerinin ilkinde Türk Dünyasının önemli opera sanatçılarına şefliğini Murat Kodallı’nın yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Operası eşlik etti.

Abone ol

Türk halkları arasında kültürel ve sanatsal işbirliğini geliştirmek amacıyla Türk dünyasının önemli opera sanatçılarının katıldığı Leyla Gencer anısına 17. Türk Dünyası Opera Yıldızları konserleri’nin ilki Bakırköy Belediyesi’nin katkılarıyla Leyla Gencer’in adını taşıyan Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

17. Türk Dünyası Opera Yıldızları konserlerinin ilkinde Türk Dünyasının önemli opera sanatçılarına şefliğini Murat Kodallı’nın yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Operası eşlik etti.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hakas (Rusya Fed.), Saka Yakut (Rusya Fed.), Tataristan(Rusya Fed.), Çuvaşistan (Rusya Fed.), Kabardin Balkar (Rusya Fed.), Moğolistan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi (Çin), Tacikistan’tan opera sanatçılarının katıldığı konserler Bakırköy 17 Eylül’de Bursa Ördekli K.M.inde, 19 Ayvalık’ta Taksiyarhis Kilisesi’nde, 21 Eylül’de Bodrum Kalesi’nde , 22 Eylül’de Marmaris Kalesi’nde, 24 Eylül’de Ödemiş K.M., 26 Eylül’de Girne Bellapais Manastırı, 29 Eylül’de Girne Amerikan Üniversitesi’nde devam edecek.

turk-dunyasi-opera-6.jpg

17. Türk Dünyası Opera Yıldızları konserleri’nin ilkine Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da katıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu konser öncesinde yaptığı konuşmada,”Leyla Gencer’in anısına 17. Türk Dünyası Opera konserlerinin dünyanın yetiştirdiği en büyük sopranolardan biri olan Leyla Gencer’in adını taşıyan bu opera ve sanat merkezinde başlaması beni çok mutlu etmiştir. Biz Bakırköy Belediyesi olarak böyle önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca Leyla Gencer gibi uluslararası’nda iz bırakmış sanatçıların da yetiştirilmesi için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.”şeklinde konuştu.