BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Onlar dünyaya mavi kahverengi bakıyor

Manisa'da bir anne ile kızının iki gözünün de farklı renkte olması şaşırtıyor

Abone ol

Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki Düzlen köyünde yaşayan Ayşe Ergene (47), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de kızının da doğuştan sol gözünün mavi, sağ gözünün kahverengi olduğunu söyledi.

2012-03-14-mavi-kahverengi-bakiyorlar.jpg
Köydeki herkesin gözlerinin farklı renkte olmasına alıştığını belirten Ergene, ablası Hatice Şimşek'in de gözünün farklı renklerde olduğunu, anne ve babasında böyle bir durum olmadığını ifade etti. Köy dışına çıktıklarında herkesin gözlerinin rengini gördüğünde şaşırdığını ifade eden Ergene, ''Gözlerimi görenler şaşırıyor ve lens olup olmadığını soruyor. Neden böyle olduğunu soruyorlar. Ben de 'Allah böyle yarattı, bilmiyorum' diyorum'' dedi.

Ergene, gözlerinin farklı renkte olmasının görme kusuruna neden olmadığını, bugüne kadar hiç göz doktoruna gitmediğini belirtti. 9 yaşındaki Rabia Ergene ise okulda arkadaşlarının ilgi odağı olduğunu belirterek, ''Arkadaşlarım gözlerimin farklı renkte olmasına çok şaşırıyorlar ama beğeniyorlar. Halimden memnunum'' diye konuştu.

Manisa Devlet Hastanesi Göz Polikliniği doktorlarından Opr. Dr. İlker Biçer, heterokromi (iki göz renginin farklı olması) durumunun nadir görüldüğünü söyledi.

Biçer, ''Bu durum kişinin görmesinde herhangi bir bozukluğa neden olmaz. Ailesel geçiş olabileceği gibi kaza veya hastalık sonrasında da gelişebilir. Aynı gözün bir kısmı mavi, diğer kısmı kahverengi olabileceği gibi iki göz farklı renklerde de olabilir. Aynı ailede kadınlarda veya erkeklerde rastlanılabilir. İrisin renk farklılığı 200 binde 1 görülen bir durum.''