BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,17
ALTIN 2.476,66
HABER /  GÜNCEL

Ongun MHP mitingini yorumladı

MHP'nin geçen hafta sonu yaptığı mitinge parti içi muhalefetin önde gelen ismi Ramiz Ongun da katıldı. Ramiz Ongun MHP'nin yaptığı mitingi yeni okumalara açtı...

Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kritik dönemeç noktası olarak kabul edilen 3 Ekim'in arefesinde MHP Ankara'daki Tandoğan meydanını doldurdu. MHP'nin mitinginde parti içi muhalefette yerini aldı. Muhalefetin önde gelen ismi Ramiz Ongun,  MHP mitingini, usta gazeteci Ceyhan Altınyelek'e bakın nasıl yorumladı:

Yazı: Ceyhan Altınyelek
Kaynak: www.bugun.com.tr  

MHP'nin mitingindeki kalabalık Başbakan Erdoğan'ı kızdırdı. AKP'lilere göre, MHP Tandoğan'a "Bindirilmiş kıtalar" getirdi. Bu "Bindirilmiş kıtalar"ı kim kullanmıyor ki, Devlet Bahçeli seferber etmesin? Laf işte. Yazarın kafasına takılan konu başkaydı:
-Acaba müzmin Devlet Bahçeli muhalifi MHP'liler mitinge katıldı mı? Hemen, muhalefetin öncülerinden Ramiz Ongun'u aradı:

-Gittiniz mi mitinge?

-Elbette. Bir ferd-i millet olarak gittim. Ancak Ongun'un MHP kurmay heyetine eleştirileri de var:
-Hem AB'ye karşı miting yapıyoruz, hem AB'ye karşı değiliz. Hem hükümeti eleştiriyoruz, hem de bu mitingle aslında hükümete desteke oluyormuşuz. Bu nasıl iş? Ramiz Ongun diyor ki:

-Şu Türkiye'nin haline bak. Hiçbir fikir grubunun bir teklifi yok. 'Hükümet şöyle yaptı. Böyle yapamadı' demek kolay. Sen de kalk 'Ben iktidara gelince, bunu senin yaptığın gibi değil, şöyle yapacağım' de. Yok. Bu fikren tükenmişlik demektir. Oysa ülkücü hareket tükenmeyecek kadar güçlü bir fikri harekettir. Bu gücü ortaya koyamıyorlar. Benim bir de endişem var. Acaba bu yaklaşımlarla, mitinglerle falan milletin psikolojisini bozuyor muyuz, misyonerlerle aynı derecede zarar veriyor muyuz diye korkuyorum. Hadi bakalım! Düşünün artık.