BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Önder Savdan çok ilginç benzetme

CHP'li vekillere "susun" çağrısı yapan Önder Sav, yaşananları da Milli Mücadele dönemine benzetti.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, kapalı grup toplantısında milletvekillerini, “Hiçbir arkadaşımı hedef almadan şunu söylemek istiyorum. Bizler olur olmaz, yerli yersiz konuşmaya çekmek isteyen medyaya lütfen meze ve malzeme olmayınız” diye uyardı. Sav'ın en ilginç benzetmesi ise süreci Milli Mücadele dönemi ve aktörlerini de Atatürk ve silah arkadaşlarına benzetmesi oldu.

Deniz Baykal’ın istifasıyla Türkiye’de çok kişinin ezberini bozduğunu ifade eden Sav, “Basit, iğrenç bir kaset olayıdır diye geçiştirilmeyecek bir olayın üzerine cesaretle giderek, amacı vahim bir komploya teslim olmayacağını, alçakça, hayasızca, namussuzca komplo yapanlara okkalı bir şamar vurulabileceğini kanıtladı ve onlara unutulmayacak bir ders verdi” dedi.

TEZGAH UYARISI

Baykalsız yapılan grup toplantısından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren CHP Genel Sekreteri, “Sayın Deniz Baykal, Sevgili Genel Başkanımız, bizi Türkiye’nin bu karmakarışık ortamında kendi göbeğimizi kesmekle baş başa bıraktı. Ülkemiz çok uluslu şirketlerin, içimizden ve dışımızdan tezgahlanan bütünlüğümüze kasteden yapılanmaların bir burgacı içine çekilmek isteniyor” diye konuştu.

KURTULUŞ VE BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ BENZETMESİ

CHP Genel Sekreteri, içinde bulundukları durumu Milli Mücadele dönemi yıllarına benzeterek şöyle dedi:

“Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşları, kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi verdiği günlerde benzer atmosfer içindeydiler. Her zaman olduğu gibi bu karmaşayı da genlerimizdeki devrimcilik ve direnç ruhuyla aşacağımıza inanıyorum. Sayın Baykal’ın çok yerinde vurguladığı gibi, komplonun hedefinde Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu komployla, alçakça, şerefsizce komplocularla bu komployu düzenleyenlerle hesaplaşmak kaçınılmaz bir sorumluluk ve ödevimizdir.”

MEDYAYA MEZE OLMAYIN

Sav, milletvekillerini medyaya konuşurken dikkatli olmaları konusunda uyararak şöyle dedi:

“Hiçbir arkadaşımızın bireysel kaygılarla gelecek endişesiyle hareket etme hakkı yoktur. Hiçbir arkadaşımı hedef almadan şunu söylemek istiyorum. Bizler olur olmaz, yerli yersiz konuşmaya çekmek isteyen medyaya lütfen meze ve malzeme olmayınız. Hiç kimse de Sayın Genel Başkanımızın hamiliğine soyunmaya kalkmasın.”

İNÖNÜ VE ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Baykal’a sahip çıkacaklarını ifade eden CHP Genel Sekreteri, İsmet İnönü'nün "Bu memlekette namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır" sözüne atıfta bulunarak “Namussuzlara karşı namusluların cesareti içinde mücadelemizi vereceğiz" dedi. Sav, "Yüce Atatürk’ün sürekli devrim tarifindeki gibi davranacağız. Ne diyordu Yüce Atatürk sürekli devrimi tarif ederken: ‘Devrim, güneş kadar parlak, güneş kadar sıcak, güneş kadar bize uzaktır. Ben yönümü hep o güneşe bakarak tayin ederim. Sıcaklığı ve parlaklığı beni yakıncaya der yürürüm. Sonra dururum, sonra tekrar ilerlemek üzere yola koyulurum.’ Tarihin ender tanıdığı devrimcilerden, gemileri kolayca yakıp arkasına bakmayanların da devrimciliği bu sözleri önümüzdeki mücadelemizde bize rehber olmalıdır” diye konuştu.