BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Önder Sav suskunluğunu bozdu

CHP'de yönetime karşı ayaklanan muhaliflerin lideri Önder Sav suskunluğu sert bir açıklamayla bozdu

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP yönetimi ve delegeler Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda tüzük kurultayını düzenlediği saatlerde Ankara'nın başka bir noktasında da muhalifler yol haritalarını çizdi.

Muhalifler yarınki kurultaya katılacaklarını açıkladı

Yarın ikinci bir tüzük kurultayı için hazırlıklarını tamamlayan muhaliflerin lideri, eski Genel Sekreter Önder Sav, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından suskunluğunu bozdu.

KILIÇDAROĞLU HAKKINDA ŞOK İDDİA

CHP Kurultayı'nda yaşanan durumu değerlendiren eski Genel Sekreter Önder Sava, "Bugün CHP tarihinin yaşanmaması gerekin bir kesitini izledik" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kurutlay salonuna geç gelmesini de eleştiren Sav," Sayın Genel Başkan'ın salona geç gelmesi bile yeterli saysına ulaşılamadığının göstergesidir" dedi.

Sav, konuşmasını şöyle sürdürdü:

YAZIKLAR OLSUN!

Sayın Baykal'ı ve beni 'CHP'nin statükocu' isimleri gibi resmettiler. Bu partide başka partilerde yer alıp da bir gün de CHP'li olanlar devrimci olacak, ben statükocu olacağım. Yazıklar olsun! Bunu ibretle reddediyorum. 

ONLAR MİSAFİR

Sanki bu kurultaydan sonra bir ayrışma olacak gibi bir izlenim yaratılıyor. Yağma yok, onlar misafir biz evsahibiyiz. Evimizin düzenini koruruz, 'sel gider, kum kalır.' Kimin sel, kimin kum olduğunu zamanla göreceğiz.

BU KURULTAY BİZİM ESERİMİZ

Demokrasi şöleni adı altında sanki bu kurutlayı kendileri yapmış gibi bir hava yaratıyorlar. Onlar birşey yapmadılar. Bu kurultay bizlerin başarısıdır.

Bir arkadaşımız, belediye başkanı arkadaşımıza 2014'te yeniden başkan adayı olmayacak mısın? Niye kurultay için imza veriyorsunuz diyorlar. CHP'de insanları tehdit ederek, mevki makam sunarak gerçek CHP'lileri saptıramazsınız.

Sav'ın toplantı yaptığı salondaki kalabalık, "Sahte imzacı Kılıçdaroğlu","Kılıçdaroğlu defol" sloganları atılıyor.

6 OKUMUZA DA SAHİP ÇIKARIZ

CHP'nin kimi yöneticiler, kimi yöneticiler kimi milletvekilleri gibi davranmayız. Biz 6 okumuza da sahip çıkarız. İmza veren arkadaşlarımız bundan sonra da başları dik olarak yürüyecektir. Kimse o arkadaşlarımızı öteleyemez, hırpalayamaz.