BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,63
ALTIN 2.418,66
HABER /  GÜNCEL

Öncüpınar’da 10 kilometrelik kuyruk

Suriye’ye gönderilen yardım malzemeleri ile ticari amaçlı eşya taşıyan TIR’lar, sınırda 10 kilometrelik kuyruk oluştururken, TIR şoförleri, ...

Abone ol

Suriye’ye gönderilen yardım malzemeleri ile ticari amaçlı eşya taşıyan TIR’lar, sınırda 10 kilometrelik kuyruk oluştururken, TIR şoförleri, 40 dereceyi aşan sıcakta kuyrukta sıra bekliyor.
Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Suriye’ye gönderilmek üzere aktarma yapılacak yardım malzemeleri ile ticari amaçlı eşya taşıyan TIR’lar uzun kuyruklar oluşturdu.
Öncüpınar-Kilis Karayolu gidiş ve geliş olarak yolun her iki şeridinde TIR kuyruğu oluştu.
Suriye’deki iç kargaşa dördüncü yılına girmesine rağmen çatışmalar hız kesmeden sürerken, Türkiye’de çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından gönderilen yardım konvoylarını taşıyan kamyon ve TIR’lar ile ticaret amaçlı yüklenen eşyalar yerine ulaştırılamıyor. 40 dereceyi aşan sıcakta yük taşıyan TIR şoförleri, araç gölgelerinde beklerken, şoförler tüm ihtiyaçlarını araçlarının yanında karşılamak zorunda kalıyor.
Yardım malzemeleri ile ticari amaçlı malzemelerin Öncüpınar gümrük sahasında Suriyeli araçlara aktarma yapılarak, Suriye’ye gittiği öğrenildi.
Suriye’de, Halep ve çevresinde Suriye ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında, Irak Şam İslam Devleti Örgütü ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışma nedeniyle Suriye’nin Esselame Sınır Kapısı’nın bulunduğu Azez ilçesinde yardım malzemeleri ile ticari eşyaları taşıyacak TIR’ların gelmemesi yüzünden Türk tarafından uzun kuyruklar oluştuğu bildirildi.
TIR şoförleri, Suriye’den Öncüpınar Sınır Kapısı’na yeteri kadar Suriye TIR’ı gelmediği için Türk tarafından uzun kuyruklar oluştuğunu ifade ederek, “40 dereceyi aşan sıcaklarda 3 gündür bekliyoruz. Sorun Suriye tarafından kaynaklanıyor. Suriye’deki çatışmalardan dolayı TIR’lar gelmiyor. Bir an önce sorunun çözülmesini bekliyoruz”.
(İHA)