BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,66
ALTIN 2.392,79
HABER /  GÜNCEL

Önce takip etti sonra da...

Başakşehir’de bankadan itibaren takip ettiği şahsın aracında bulunan 30 bin TL’yi çalan Kolombiyalı hırsız, güvenlik kamerasına yakalandı.

Abone ol

Olay, 23 Mart günü Başakşehir’de yaşandı. Alınan bilgiye göre, Ö.Ü. (31) bir banka şubesinden 30 bin TL para çekerek aracıyla ayrıldı. Trafik ışıklarında beklediği sırada yanına gelen bir kişi, aracının lastiğinin patlak olduğunu işaret etti. Bunun üzerine Ö.Ü., lastiği kontrol etmek için araçtan indi. Bu sırada aracın yanına yaklaşan şüpheli, Ö.Ü.’nün bankadan çektiği 30 bin TL ile kredi kartları, araç ruhsatı, gözlük ve benzeri eşyaların bulunduğu 2 adet çantasını çalarak kaçtı. Lastiği kontrol ettikten sonra aracına binen Ö.Ü., çantalarının çalındığını fark etti. Ö.Ü.’nün şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ve Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. 6 ve 8 Nisan tarihleri arasında Başakşehir ve Avcılar’da yapılan çalışmalarda polis ekipleri şüpheli gördükleri iki aracı durdurdu. Araçta bulunan Kolombiya uyruklu J.L.P.M. (53), W.Z.G. (58), R.J.B.G. (47) ve M.J.C. (51), D.A.F.L. (28), J.L.M. R. (35), M.T.P.T. (42) şüpheliler yakalandı.

Yakalanan şahıslarla ilgili yapılan araştırmalarda, R.J.B.G. isimli şüpheli şahsın eşkal bilgilerinin Ö.Ü.’nün vermiş olduğu eşkal bilgileri ile uyduğu belirlendi. Ayrıca 34 FD 926 plakalı aracın bahse konu olayda kullanıldığı anlaşılırken, aracı kiralayan şahsın yakalanan şüphelilerden D.A.F.L. olduğu tespit edildi.
Gözaltına alınan şüphelilerden R.J.B.G. ve D.A.F.L. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OLAY ANI KAMERADA
Öte yandan Ö.Ü.’nün bankadan çektiği 30 bin liranın çalınma anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, bankadan çıkan Ö.Ü.’nün, şüpheli tarafından takip edildiği görülüyor. Yolun karşısına geçen Ö.Ü., aracına binip ilerliyor. Şüpheli şahıs da aracıyla takibe başlıyor. Biraz ilerledikten sonra da Ö.Ü., uyarı üzerine lastiğinin patladığını sanarak araçtan iniyor. Ö.Ü. lastiği kontrol ettiği sırada aracın yanına gelen şüpheli kapıyı açıp, çantaları alarak uzaklaşıyor.