BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Ömür boyu hapis yatacak!

Norveç'te aralarında Türk kızı Gizem Doğan'ın da bulunduğu 77 kişinin katili Anders Behring Breivik'in avukatı Geir Lippestad'ın, Norveç televizyonuna yaptığı "Breivik bir süre sonra aramıza dönecek" açıklamasına politikacılardan tepki geldi.

Abone ol

Parlamentoda temsil edilen siyasi partiler temsilcileri, Breivik'in çok tehlikeli bir katil olduğunu ve ömür boyu hapiste kalması için her türlü tedbirin alınacağını söylediler.

Parlamento Adalet Komisyonu Başkan Yardımcısı Jan Böhler, Breivik'in ömür boyu hapiste tutulacağı sözü verdiklerini belirterek "Norveçli politikacılar olarak hükümet binasına yapılan bombalı saldırı ve Utoya adasındaki katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarını, Brevik'in hiçbir zaman serbest bırakılmayacağı ve ömür boyu hapiste tutulacağı garantisi verdik. Breivik çok tehlikeli birisi ve ömür boyu hapiste kalması gerekiyor. Parlamento Hukuk Komisyonu olarak böyle olması için elimizden gelen gayreti gösterecek ve gerekli önlemleri alacağız" dedi.

Parlamentoda temsil edilen, Merkez Partisi, Hıristiyan Halk Partisi ve aşırı sağ İleri Adım Partisi de Breivik'in bir gün serbest kalmasının mümkün olmadığını, siyasi partiler olarak gerekli yasaların çıkarılmasına destek vereceklerini açıkladılar. Merkez Parti Sözcüsü Lars Peder Brekk "Breivik'in katliamını anlamak mümkün değil. Avukatının açıklamalarını da kabul etmiyoruz. Breivik'in ömür boyu hapiste kalması ve bir daha toplum içine dönememesi için gerekli her türlü tedbirin alınacağına siyasiler olarak söz veriyoruz. Halkımızın bir daha benzeri acıları yaşamasını istemiyoruz. Olayda hayatını kaybedenler ve yakınlarına karşı borcumuz var" dedi.