BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
POLİTİKA

Ömer Çelik: "Biz, Mansur Yavaş'la ilgili iddialara cevap verilmesinden bahsediyoruz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mansur Yavaş hakkındaki iddialarla ilgili konuştu. "Mansur Yavaş meselesi bizim meselemiz değildir" diyen Çelik sahte senetlerin Yargıtay tarafından onaylandığını söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mansur Yavaş hakkındaki iddialarla ilgili açıklamara yaptı. 

Çelik yaptığı açıklamada "Bizim meselemezi Mansur Yavaş meseledi değildir. Bu CHP'nin meselesidir. İddialar basında yer aldı. Sahte bir senetle icra takibi Yargıtay tarafından onaylanmıştır. Yavaş bu konuya da açıklık getirmemiştir. Sahte senetle icra olyı 3 günlük değil 3 ayılık bir durumdur. Dün yaptığı basın toplnaıyı neden 3 ay önce ya da aday olmadan önce yapmadı. 11 Aralık'tan beri bu iddilar gündeme geliyor. Sayın Yavaş konuyu saptırıyor." 

Yargıtay onayladı

Bana iftira atıldı diyor. Biz böylesi siyasi manipülasyonlarla mücadele eden bir partiyiz. Biz hayalden bahsetmiyoruz. Yargıtay'ın onayladığı bir durumdan bahsediyoruz. Temel bilgi eksikliği var ve biz CHP'nin temel bilgi eksikliğinden bıktık. 12 PM üyesi Mansur Yavaş'ın adaylığını istemedi.

Hakkındaki belgeleri yayınlayan ve bizlere dava açacaklarını söyledi. Davasını heyecala bekliryozç Bu zöden sakın geri atmasın. Okuduklarımız şu anakadar bildiklerimiz çok daha ötesinde olduğunu gösteriyor.

Sorulara cevap vermek yerine işe siyasi magazin cevap veriyor. Yargıtay'ın kararı ortada. Aksi söz konusu ise para cezası kime verilmiştir. Biz bu konuda taraf değiliz. Daha önce yıllarca dostluk yapmış şimdi ise kriminal diyor. Bizim meselemiz iki kişi arasındaki konu değildir. Meselemiz Ankara'mıza aday olarak çıkan kişnin sahnet senetle icra takip yapması bizim meselemizdir.

Bu kişi ile nasıl bir ilişkisini var. Bugün kriminal dedeğiniz kişi ile aranızdaki ihtilaf nedendir. CHP Genel Başkanı hakkında kesinleşmiş bir kişi Ankara'nın önüne çıkmarmasıdn dolayı konunun ilk sorumlusudur.

CHP lider mahkeme kararını görmezden geliyor. Mahkeme kararı var ve kriminal dediğiniz kişinin adayınızla ilişikisi var bu ilişikiyi siz açıklamalısınız. Yavaş'ın sahnet senetle icra takibi yaptığı açıktır. Ankara seçmenin önüne böylesi spekülatif bir adayla çıkmamalı. 

Bahsettiği kişiden tahsil ettmek istediği parayı neyin karşılığında hak etmiş. 600 bin dooar hangi hizmetin karşığını sormak herkesin hakkıdır. Kendine güveniyorsa vereceği cevap 2 cümledir.

Mahkemede bu para ile ilgili soru da sorulmuş. Ne bir mütaal ne de bir dilekçe hazırlamış. Danışmanlık ve vakelet ilişkisi yok. Yani bu para hangi ilişkinden çıkmıştır. Ankara'nınn saygı değer halkının bunu bilmesine hakkı yok mu?

Alacağını neden hukuki olarak neden sözleşmeye dökülmemiş çünkü vergi vermek istememiş. Vergi konusunda her siyasetçinin hasas olması gerekiyor. Vergi vermemek istemesi son derece vahimdir. Ankara halkı adına temiz siyaset diliyoruz. Siyasi partiler temiz adayla çıkmalı. 

Sitene Ekle
Etiketler