BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.449,94

Ölüm hücresi deşifre edildi! 200 dolara suikast

Ölüm hücresi deşifre edildi! 200 dolara suikast

Rusya Federasyonu eski görevlileri Daniil Sukhanov ve Alexei Kupriyanov'a suikast hazırlığındayken yakalanan 4'ü Rus 2'si Türk vatandaşı 6 şüpheliyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Yapılan tespitler sonrasında ölüm istihbaratını sağlayan ismin 200 dolar karşılığında bunu yaptığı aktarıldı. İşte tüm detaylar...

Ölüm hücresi deşifre edildi! 200 dolara suikast

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ağına takılan 2'si Türk 4'ü Rus vatandaşı 6 kişilik suikast hücresiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz yıl mart ayında kıskıvrak yakalanan ve tutuklanan 6 şüpheliyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Ölüm hücresi deşifre edildi! 200 dolara suikast

Sabah'ın haberine göre: Rus vatandaşı hücre lideri Khamzat Dokuev (40), hücre üyeleri Badruidin Kimaev (48) , Ahmet İdigov (39), Muslim Amiriev (52) 4 şüpheli hakkında "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlarından 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Suikast şebekesine bilgi veren bir kamu kuruluşunda görevli K.A (39) ve aracılık yapan Suat Coşkun (46) hakkında, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "rüşvet almak ve vermek" suçlarından 19 yıldan 32 yıla kadar hapis cezaları istendi.

Ölüm hücresi deşifre edildi! 200 dolara suikast

Hazırlanan iddianameye göre, suikast hücresini hedefindeki üç Rus vatandaşı bulunuyordu. İkisi Türkiye'de yaşayan bu isimler, Rusya Savunma Bakanlığı Mülkiyet İlişkileri Dairesi eski başkan yardımcısı Daniil Sukhanov ve Federal Devlet Üniter Teşebbüsü "Saint Petersburg Mühendislik ve Savunma Bakanlığı Teknik Merkezi Eski Başkanı" Alexei Kupriyanov'du. İki isim Rusya'da askeri bölge içerisindeki bulunan ormanlık alandaki ağaçların kesilerek Çin'e kereste olarak satıldığı ve bundan dolayı Rusya'nın 4 Milyar ruble (1 Milyar lira) zarar uğratmakla suçlanıyordu.

Ölüm hücresi deşifre edildi! 200 dolara suikast

200 Dolara bilgileri vermiş

Dokuev'in liderliğindeki hücre, tüm bu bilgileri Rus istihbaratında görevli Andrey isimli kişiden temin etti. Şüpheliler, suikast amacıyla Türkiye'ye geldi. Rusya tarafından aranan iki üst düzey Rus yetkilisinin Türkiye'deki adreslerine ilişkin araştırmada bulundu. Bu araştırmalarında ise Türk vatandaşı "Yalnız Kurt" lakaplı Suat Coşkun'dan yararlandı. Coşkun, bir kamu kuruluşunda çalışan K.A. ile irtibata geçerek aranan iki ismin Türkiye'deki ikamet ve işyeri adreslerine ulaşıp suikast hücresiyle paylaştı. K.A., bunun karşılığında da 200 dolar rüşvet aldı.