BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ölüm getiren mazgal tamir oldu

Beşiktaş'ta metro istasyonun havanlandırma mazgalı dün geceki ölümün ardından apar topar tamir edildi.

Abone ol

Beşiktaş ’taki Kabataş Metro İstasyonu’nun havalandırma boşluğunun mazgal olmayan bölümünden düşerek hayatını kaybeden 16 yaşındaki Mahsun Bilim’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından alındı.

Cenazeye almaya gelen Mahsun Bilim’in dayısı Nadir Gündüz, "Burada ihmal var. Davacı olacağız" dedi. Bu arada istasyonunun havalandırma boşluğunun mazgalı alel acele onarıldı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarına meydana geldi. Kabataş Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Mahsun Bilim arkadaşlarıyla okuldan sonra gezintiye çıktı. Mahsun Bilim ile arkadaşları Kabataş Metro İstasyonu’nun havalandırma boşluğunda bulunan mazgalların üzerine oturdu. Burada bir süre sohbet eden Mahsun Bilim ile arkadaşları daha sonra eve gitmek üzere kalktı. Mahsun Bilim, iddiaya göre bu sırada eksik yerleri telle kapatılan mazgaldan düştü. Yaklaşık 10 metrelik boşluğa düşen liseli genç, ağır yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Mahsun Bilim kurtarılamadı.

"BAŞKA CANLAR YANMASIN"

Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na getirilen Mahsun Bilim’in cenazesi burada yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Mahsun Bilim’in ikindi namazına müteakip Tophane Kababaş Camii’nde cenaze namazının kılınacağı öğrenildi. Mahsun Bilim’in dayısı Nadir Gündüz, "Yeğenim okul çıkışı arkadaşlarıyla gezintiye çıkmış. Nasıl olduysa havalandırma boşluğuna düşüyor. Yaklaşık 2 saat orada kalmış. Çıkardıklarında zaten vefat etmiş. Ben gece olay yerine gittim. Görevlilerin yeğenim düştüğü yeri onardıklarını gördüm. Çevredeki vatandaşlar daha önceden buranın açık olduğunu yetkililere defalarca bildirmiş. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız. Bir cana mal oldu. Davacıyız. Şikayetçi olacağız. Başka canlar yanmasın" dedi.