BIST 10.177
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.471,48
HABER /  GÜNCEL

Öleceğini rüyasında gördü

Ölen üniversite öğrencisi gencin iki çocuğuna acı gerçeği söylemiyorlar...

Abone ol

Konya'da bıçaklanarak parası ile cep telefonu gasbedilen ve kaldırıldığı hastanede ölen üniversite öğrencisi gencin 2 çocuğu, babaları tekrar eve gelecek diye bekliyor.

Öldürülen büfeci Mustafa Keser'in (28) annesi Havva Keser, yaptığı açıklamada, olay günü gece yarısı oğlu Mustafa'nın kendilerini cep telefonuyla arayarak ''Beni bıçakladılar, ölüyorum, kurtarın beni'' dediğini, ardından sesin kesildiğini söyledi.

Bunun üzerine hemen 112 Acil Servis'i aradıklarını ifade eden Keser, oğlunu ambulansla hastaneye yetiştirdiklerini ancak, iç kanama geçiren Mustafa Keser'in tüm çabalara rağmen hayata döndürülemediğini belirtti.

Babasıyla birlikte büfe işleten, Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi oğlunun, olaydan yaklaşık 2 ay önce, gece büfede çalışmaya başladığını belirten Keser, şunları kaydetti:

''3 yaşındaki torunum Havva İrem ile 2 yaşındaki kardeşi İsmail Eren, çok düşkün oldukları babalarına evde ders çalıştırmıyorlardı. Bunun üzerine Mustafa, geceleri büfeye gitmeye başladı. Burada ders çalışıyordu. Bıçaklandığı günden bir gün sonra yine bir sınavı vardı. Hiç tanımadığımız biri oğlumuzu bizden aldı. Oğlumuz geri gelmeyecek, ancak en azından başkalarına da zarar vermeden Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Bu durum az da olsa bizi teselli etti.''

Henüz Havva İrem ile İsmail Eren'in babalarının öldüğünü bilmediğini vurgulayan Keser, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Babalarının öldüğünü onlardan gizliyoruz. Her gün akşam torunlarım babaları için ağlıyor. Bu acıya dayanamıyorum. Zil her çaldığında 'babam geldi' diyerek kapıya koşuyorlar. Sonra üzülüp ağlıyorlar. Onları avutmak çok zor oluyor. Oğlumu sadece torunlarım değil tabii ki hepimiz çok özlüyoruz. Bana çok düşkündü, ölmeden önce son sözü 'annem hakkını helal etsin' olmuş. Yavrum ölmeden bir hafta önce rüyasında büfeye giren hırsızlar tarafından bıçaklandığını söylemişti. Bunun gerçek olacağını nereden bilebilirdi.''

Baba İsmail Keser (52) ise kendisinin sadece bir oğul değil bir arkadaş, bir dost, bir yoldaş kaybettiğini dile getirdi. Keser, ''20 yıldır büfe işleticisiyim. Hiç böyle bir olayla karşılaşmadım. Ancak, çok fazla gece büfede durmayan oğlum cinayete kurban gitti. Her gün babaları için göz yaşı döken torunlarımı bağrıma basıyorum. Henüz 3.5 yıl önce severek evlendiği gelinim Gülizar (22) ile yaşayacağı çok güzel günler vardı. Bunu onlara çok gördüler, yuvamızın huzurunu kaçırdılar'' diye konuştu.

Oğlunun öldürüldüğü büfeyi satılığa çıkarttığını ifade eden Keser, ''Bundan sonra oraya gidemem. Büfede halen oğlumun kokusu var. Yapacak tek şey oğlumun ölümünü sürekli bana hatırlatacak olan büfeyi satmak'' dedi.

Merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde büfe işleten Mustafa Keser, 5 Eylül günü bıçaklanarak parası ve telefonu gasp edilmişti. Keser, yaralı halde annesini arayarak yardım istemiş, hastaneye kaldırılan Keser, yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.