BIST 10.224
DOLAR 32,22
EURO 34,64
ALTIN 2.393,40
HABER /  DÜNYA

ÖLDÜRÜLEN KALECİ VE ARKADAŞININ DAVASINDAN KARAR ÇIKTI

Konya’da alacak verecek meselesi nedeniyle öldürülen Konya Torku Şekerspor’un kalecisi ve arkadaşının katilleri babaya 35 yıl, oğluna ise 25...

Abone ol

Konya’da alacak verecek meselesi nedeniyle öldürülen Konya Torku Şekerspor’un kalecisi ve arkadaşının katilleri babaya 35 yıl, oğluna ise 25 yıl hapis cezası verildi.
Olay 31 Mayıs 2011 yılında merkez Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesi Gökyar Sokak Gıda Toptancılar Sitesi’nde meydana gelmişti. Konya Torku Şekerspor’un kalecisi Gürsel Yaprakçı (24) ile Ahmet Marancı (27), Resul Kiraz birlikte alacak verecek meselesi olan bir iş yerine gitmişti. Burada iş yeri sahibi baba Sadık, ile oğlu Selahattin Çakar’ın silahlarını ateşlemesi sonucu Yaprakçı ile Marancı aldığı kurşun yarasından olay yerinde hayatını kaybetmiş, Resul Kiraz ise yaralanmıştı. Olayda Çakar ailesinden de Cannur Çakar yaralanmıştı.
Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet davasının karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Sadık ile oğlu Selahattin Çakar ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı da her iki sanığın kasten adam öldürme ve yaralama suçlarından cezalandırılmasını talep ederek haksız tahrik maddesinin de uygulanmasını istedi.
Sanık avukatları müvekkilleri hakkında ağır tahrik maddesi ile lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep etti. Müşteki avukatları ise sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Son sözleri sorulan sanıklardan Sadık Çakar, “Olay günü de ben o gün Gürsel’den alacağımı istedim. Daha sonra gürsel beni telefonda tehdit etti küfürleştik. İş yerimle geldiklerinde Resul bıçak çekti bende havaya ateş ettim. Benim Sezai adında bir oğlum yıllarca önce öldürüldü. Baktım çocuklarım tehlikede onlara doğru ateş ettim. Benden senetlerini alacaklardı. Pişmanım. Bu hale gelmeseydi de keşke ben ölseydim 76 yaşında cezaevindeyim. Düştüğüm hale bakın” dedi.
Sanıklardan Selahattin Çakar da, kendisinin suçsuz olduğunu belirterek, diğer tarafından kendilerini darp ettiğini bunun üzerine de babasının silahını ateşlediğini söyledi.
Duruşmanın bittiğini belirten mahkeme heyeti sanıklar baba Sadık ile oğlu Selahattin Çakar’a Gürsel Yaprakçı’nın ölümünden 12’şer yıl 6’şar ay, Ahmet Marancı’nın ölümünden de 12’şer yıl 6’şar aydan 25’er yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti baba Çakar’a da Resul Kiraz’ı öldürmeye teşebbüsten 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Her iki sanığa aynı zamanda ruhsatsız tabancadan dolayı 10 ay hapis cezası verildiği açıklandı.
Sanıklardan baba Sadık Çakar 35 yıl 2 ay 15 gün, oğlu Selahattin Çakar 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yaralı kurtulan Resul Kiraz da konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 10 ay hapis cezası aldı.
(İHA)