BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  GÜNCEL

Öldürdükleri babalarının cesedini... Suç üstü yakalandılar

Duyanların kanını donduran olay Elazığ'ın Palu ilçesinde yaşandı. Babalarının cesedini yakmak üzere yakalanan iki kardeşin ifadesi yok artık dedirtti.

Abone ol

Elazığ'ın Palu ilçesinde 6 ay önce tartıştıkları babalarını öldürerek gömen ve daha sonra kayıp olduğunu belirten 2 kardeşi takibe alan jandarma, kardeşleri babalarının cenazesini gömdükleri yerde bu kez cenazesini yakmak isterken suç üstü yakaladı.

Palu İlçesi Karasungur Köyü’nde oturan 57 yaşındaki İsmail D.’den 17 Ekim 20015 tarihinde haber alamayan çocukları C.D ve N. D. ellerinde fotoğrafları ile gazetelere ilan ve haberler vererek babalarının kayıp olduğunu söyledi.

D. kardeşler, babalarının kayıp olduğu dönemde Elazığ’daki yerel gazetelere, "Palu İlçesi’ne bağlı Karasungur Köyü’nde yaşayan babamız 57 yaşındaki İsmail D., 17 Ekim 2015 tarihinde ’Elazığ’a gidiyorum’ diye evden çıktı bir daha da haber alamadık. Babamızın bir rahatsızlığı yoktu. Babamız gelir diye çok bekledik gelmeyince Jandarmaya müracaat ettik. Babamızın hayatından endişe ediyoruz. Allah rızası için görenlerin Jandarmaya ve ya polise bildirmelerini bekliyoruz" diye konuştu.



JANDARMA SUÇ ÜSTÜ YAKALADI

İsmail D.’nin kaybolması ile ilgili soruşturmayı derinleştiren jandarma, D.’nin diğer iki oğlu S.D. ve A. D.’yi takibi alınca kardeşlerin motorlu araçları olmamasına rağmen motorin aldıklarını tespit etti. Köyün çevresinde arazi arama ve taraması yapan jandarma bir bölgede kazı yapıldığını tespit edince İsmail D.'nin öldürüldükten sonra buraya gömüldüğünü ortaya çıkardı ve iki kardeşi yakın takibe aldı.

Jandarmanın soruşturmayı derinleştirdiğini öğrenen iki kardeş, babalarını gömdükleri yerden çıkarıp cesedini yakmak isterken dün gece olay yerinde suç üstü yakalandı. Her iki kardeş sorgulanmak üzere Kovancılar İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. İki kardeşin sorgusunda babalarını annelerini dövdüğü için öldüklerini iddia ettikleri belirtildi.