BIST 10.214
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.403,81
HABER /  GÜNCEL

Olaylı 1 Mayıs Rus medyasında

Rusya’nın Sesi, “Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplar polisin sert müdahalesiyle karşılaştı" dedi.

Abone ol

İstanbul’da 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanmasının yasaklanmasının ardından yaşanan olaylar, Rus medyasında da konu oldu.

Rusya’nın Sesi, “Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplar polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Polis, Beşiktaş, Şişli ve Mecidiyeköy'de gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti” dedi.

Rusya’nın Sesi, “Taksim’de 1 Mayıs olaylarla başladı” dediği haberinde İstanbul'da 1 Mayıs dolayısıyla Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar sabahın erken saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldığına dikkat çekerek şöyle devam etti: “Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplar polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Polis, Beşiktaş, Şişli ve Mecidiyeköy'de gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.”

"İLK ARBEDE BEŞİKTAŞ'TA ÇIKTI"

Yürüyüşe katılanlar, "Taksim 1 Mayıs alanıdır", "Yine yasak yine biz" yazılı pankartları taşıdığını kaydeden Rusya’nın Sesi, “Polis, Taksim'e yürümek isteyen gruplara müdahale ediyor. İlk arbede Beşiktaş'ta çıktı” dedi.

Haberde “Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan gruplar, Taksim'e yürümek istedi. Polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Gruptakiler, polise taş ve şişelerle karşılık verdi. Dağılan gruplar, Barbaros Bulvarı'nda yeniden bir araya geldi. Polis, göstericileri dağıtmaya çalışıyor” ifadeleri de kullandı.