BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.408,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Olayların sorumlusu Başbakan'dır!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Taksim Platformu'nun aldığı kararı İnternethaber'e değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Gezi Parkı eylemlerinin 19'uncu gününde eylemlere devam kararı alan Taksim Platformu'nun açıklamasının yankıları sürüyor. Bu açıklamanın ne anlam ifade ettiğini açıklayan Levent Gök İnternethaber'e şunları söyledi:

TÜRK HALKI BU POLİTİKALARI REDDEDİYOR

"AKP iktidarının yandaş medya ile halktan gerçekleri gizleyerek sürdürdüğü politikaların bugün ulaştığı boyut Türk halkı tarafından elinin tersiyle reddedilmektedir. Başbakanın gittikçe otoriterleşen tavrı, Türk kamuoyunun en makul taleplerini dahi yerine getirmeyen ve halkı birbirine kışkırtan tavrı karşısında Türk halkı bugün bir otoriter rejime karşı mücadele ediyor. Başbakan daha ilk günden bunugörmesi ve toplumu sakinleştirecek kararlar alması gerekirken tam tersi bir üslupla olayları tırmandıracak bir yönetim tarzı izlemesi bugün gelinen noktada Başbakanın sorumluluğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır."

BAŞBAKANDA CİDDİ YÖNETİM ZAAFİYETİ VAR

"Acil yapılması gereken, Gezi Parkı olayları ile başlayıp, polis şiddetiyle madur olan herkesin istediği şiddet emrini verenlerin görevlerinden uzaklaştırılmaları ve hesapların sorulması ve halkın makul taleplerinin göz önüne alınmasıdır. Bu nedenle, bunlardan kaçınacağına, bu talepleri yerine getirmeyeceğini ifade eden Başbakana karşı halkımız otoriter bir rejime karşı olan mücadelesini halkımız devam ettirecektir."

"Toplumun tüm kesimleri bir araya gelerek ortak bir noktada buluşuyor ama Başbakan ne yazık ki buluşamıyor. Başbakanda ciddi bir yönetim zaafiyeti olduğu ortada. Bu konuda Başbakanın gerçekleri görererek, gelişen talepler ve kamuoyu çerçevesinde yeni bir yönetim tarzı anlayışını benimsemesidir. Bunu yapmadığı müddetçe Başbakan Türkiye'deki tüm olayların sorumlusudur."

3 MİTİNG İPTAL ETTİK

"Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreç içerisinde 3 mitingimizi iptal ettik. Tüm arzumuz, toplumu olası bir gerginlikten uzak tutmaktı. Ama iktidar tam tersine toplumu kamplara ayıracak şekilde mitingler düzenleme kararı aldı. Bu çok yanlış bir tavırdır, iktidar partisinin bundan özenle kaçınması, toplumu germeden bir an önce normale dönecek makul talepler karşısında gereğini yapması gerekir."