BIST 10.164
DOLAR 32,27
EURO 34,90
ALTIN 2.434,22
HABER /  GÜNCEL

Olay çıkarsa Taksim'i unutun!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün anlamına uygun bir şekilde kutlanmasını önemsediklerini söyledi...

Abone ol

Mutlu, "Aldığımız güvenlik tedbirlerine, koruma tedbirlerine karşılık meydanda en ufak bir sıkıntı yaşanırsa, bir daha Taksim'e de karşılığı ne olursa olsun kutlamalara izin vermem." dedi.

Hüseyin Avni Mutlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 'İstanbul Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor' projesinin protokol imza töreni sonrası, gazetecilerin 1 Mayıs hazırlıklarına ilişkin sorularını cevapladı.

1 Mayıs'ın emekçilerin ve işçilerin Türkiye'de ve dünyada kutladığı önemli günlerden biri olduğunu belirten Mutlu, "İstanbul'umuzla ilgili de 1 Mayıs kutlamalarının genelde talep edildiği yer Taksim Meydanı'dır, bu konuyla ilgili olarak da gerekli izni vereceğiz. Yalnız şunu özellikle belirtiyorum; 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda emekçilerimizin ve işçi kardeşlerimizin bu özel gününde, milletimizin üzüntüsüne sebebiyet verecek, milli hassasiyetlerimizi rencide edecek görüntüler verildiği takdirde, bundan sonra Taksim'de kutlama konusunda yeni bir karar alabilirim. Güvenlik güçlerimizin tedbirini bu yıl, anıt çevresinde göstereceğiz. Bunu sendika temsilcilerimizle de paylaştık. Bütün bunlara rağmen aldığımız güvenlik tedbirlerine, koruma tedbirlerine karşılık meydanda en ufak bir sıkıntı yaşanırsa, bir daha Taksim'e de kutlamalara karşılığı ne olursa olsun izin vermem. Bunu, izin vermiş olduğumuz yetkililere de söyledik, onlar da tedbirlerini alacaklar." ifadelerini kullandı.