BIST 10.162
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.405,81
HABER /  EKONOMİ

Olan yine fakir ülkelere oldu

Rapora göre, özellikle fakir Afrika ülkelerine yapılan mali yardımlar yüzde 9,9 azalarak, 28,9 milyar dolara düştü.

Abone ol

Merkezi Paris'te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik krizle birlikte kemerleri sıkan zengin ülkelerin fakir ülkelere yaptığı yardımların da azaldığını açıkladı.

OECD'nin son raporu, 2012 yılında zengin ülkelerin fakir ülkelere yaptığı mali yardımların bir önceki yıla oranla yüzde 4 oranında düşerek 125,6 milyar dolara indiğini ortaya koydu. 

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, raporun açıklanması dolayısıyla yaptığı açıklamada, ''fakir ülkelere yapılan yardımların azalmasından endişe duyduğunu'' belirtti.

OECD içinde fakir ülkelere en fazla yardım yapan ülkeler arasında ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve Japonya ilk sıralarda yer alıyor.

OECD rakamlarına göre, bu ülkelerin 2012 yılında fakir ülkelere yaptığı yardımlar bir önceki yıla oranla sırasıyla yüzde 2,8, yüzde 2,2, yüzde 0,7, yüzde 1,6 ve yüzde 2,1 oranında düşüş gösterdi. 

Fakir ülkelere yaptığı yardımları en fazla azaltan OECD ülkeleri ise ciddi bir mali krizle boğuşan İspanya, İtalya, Yunanistan ve Portekiz oldu. 

İspanya yaptığı yardımları yüzde 49 azaltırken, İtalya yüzde 34, Yunanistan yüzde 17, Portekiz ise yüzde 13 oranında düşürdü.