BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Okullar için talimat verildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, okullara ‘çardak’ kurulması ile ilgili, yetlililere talimat verdi. <br/>Tokat’ta çeşitli temaslarda...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, okullara ‘çardak’ kurulması ile ilgili, yetlililere talimat verdi.
Tokat’ta çeşitli temaslarda bulunan Bakan Eroğlu, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi’nde öğrencilerle buluştu. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, programda yapmış olduğu konuşmasında Bakan Eroğlu’dan öğrencilerin okul bahçelerinde oturabilmeleri için bank ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Bankların yapılması konusunda bizlere kereste yardımında bulunabilirseniz çok minnettar kalacağız. Öğrenciler ağacın altına bankta otursunlar dinlensinler diye. Bundan önce talepte bulunduk ama yöresel şartlarda bunu gerçekleştiremedik. İnşallah sizler el atarsanız Türkiye çapında belki imkan varsa hayata geçer diye düşünüyorum” dedi.

BAKAN TALİMATI VERDİ
Vali Taşkesen’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Eroğlu, konuşmasında ilgili müdürlere, okullara ‘çardak’ yapılması talimatı verdi. Eroğlu, “Okulda iken içimde bir uhde idi. Ben bakan olursam ‘okullara ağaç dikeceğim’ diye çocukken böyle düşünmüşüm. Kuyu çıkarırken ‘bu toprakları sulayacağım’ diye hep aklımdan geçti. Dolayısı ile Milli Eğitim Bakanımıza dedik ‘okulları ağaçlandıralım’. Ama orman teşkilatı, çardaklar. ‘Kamelya’ diyorsunuz Türkçesi çardaklar. Oturma mekanları yapacaksınız, yaptığınız şeyi dört dörtlük yapacaksınız. Bu da bir talimat, ben bunu takip edeceğim. Yalnız bir tane çardak yaparsanız oraya öğretmenler oturur. Öğrenciler için ayrıca bir çardak yapın ki onlar da otursunlar.” dedi.

‘YILDA 470 MİLYON FİDAN’
Her yıl 470 milyon adet fidan ürettiklerine dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Geçmişte 70 milyon üretiliyordu. Şimdi 470 milyon adet üretiliyor. Fidanımız bol. Para yok artık, protokol yaptık tüm okul bahçelerine, proje getiren herkese ücretsiz fidan veriyoruz. Türkiye’yi hep birlikte yeşillendireceğiz” diye konuştu.

’’MAHKULATI SEVECEĞİZ’’
Dikilen iki fidandan birine öğrencilerin her gün sevgisini gösterdiği ve güzel ürünler verdiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Öbür taraftaki ağaca ise hakaret ettiler; ‘Çirkin şeyler, sevmiyoruz, geberin gidin’ gibi bir takım ifadelerle onlara hakaret ettiler. Neticede zamanla onların kuruduğunu gördüler. Aynı ortamda aynı ağaçlar, demek ki sevgi her şeyin ruhu. Dolayısı ile bizler seveceğiz. Evvela insanları seveceğiz. Bütün mahlukatı seveceğiz” dedi.

‘BAKANDAN OĞLUNA İŞ İSTEDİ’
Bu arada makam aracına binmek isteyen Bakan Eroğlu’dan Sudiye Yıldız, oğlunun 4 yıldır iş bulamadığını belirterek ‘iş’ istedi. Bakan Eroğlu’nun talimatı ile AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu not aldı.
Açıklamalarının ardından öğrencilerle birlikte okul bahçesinde fidan diken Bakan Eroğlu’na, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen’in yanı sıra AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Dilek Yüksel eşlik etti.
(İHA)