BIST 10.248
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.394,98
HABER /  DÜNYA

Oktay Vural’dan yeniden yargılanma değerlendirmesi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üstünü örtmek isteyenler, yeniden yargılanmayı psikolojik olarak kullan...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üstünü örtmek isteyenler, yeniden yargılanmayı psikolojik olarak kullanmaktadır” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Vural, BDP’li milletvekillerinin serbest bırakılmasına gülenlerin Engin Alan’ın içeride kalmasından memnun olduklarını söyledi. Yeniden yargılama konusunda hukuki hataların giderilmesinden sonra yeniden yargılamanın önünün açık olduğunu da belirten Vural, “Mesele Ergenekon ve Balyoz’dan yargılananların yeniden yargılanmasının önünü açmak değil, yolsuzlukla yeniden yargılamanın önünü kapatmaktır. Rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üstünü örtmek isteyenler, yeniden yargılanmayı psikolojik olarak kullanmaktadır” diye konuştu.
“Yeniden yargılama kararı mahkemeler tarafından verilmelidir, ama bu mesele farklı, yolsuzluklar farklıdır” diyen Vural, darbe vesayetini yıktıklarını iddia edenlerin yeniden yargılama ile aklanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Yeniden yargılama süreci ile ilgili kimsenin elini tutmadıklarını belirten Vural, MHP olarak böyle bir girişimde bulunmayacaklarını ifade etti. Vural, Başbakan’ın önceliğinin BDP’liler olduğunu söyledi.
(İHA)