BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Okmeydanı'nı karıştıran dörtlü

Sabah gazetesi, Okmeydanı'nı ateşe çevirdiği iddia edilen 4 kişinin isimlerini ve fotoğraflarını manşetten verdi.

Abone ol

"Okmeydanı'nın dört belalısı" manşetiyle okurların karşısına çıkan Saban gazetesi, Okmeydanı'nı birbirine katan isimleri sıraladı.

Haberin spotunda "ANIL, EYÜP, BEKİR, ELİF: İllegal terör örgütünün yüzü fularlı, eli molotoflu bu dörtlüsü hep ilk ateşi yakıyor ve ardından ortalık savaş alanına dönüyor." ifadeleri yer aldı. İşte o haberin ayrıntıları:

KIVILCIMI ÇAKANLAR
TOMA'lar göstericilerin üstüne tazyikli su sıkıyor. Olaylarla ilgisi olmayan, esnaf ve mahalleli de gazdan, taş, sopa ve havai fişeklerden nasibini alıyor. Bazen 8-10 saat süren eylemlerin bilançosu ağır. Kırılan camlar, dükkânlara sinen gaz kokusu, yakılan banklar, sökülen taşlar ve yaralananlar. Polis kayıtlarına giren dört ele başı; Bekir T., Elif K.,Eyüp İ. ve Anıl Ş.'den oluşuyor. Son 1 Mayıs'ta da bu dörtlü, en aktif görevi üstlendi. 'Şark Kahvesi-Kuzey Sokak' örgüt için kurtarılmış bölge. Bir hücre evine geçen yıl düzenlenen baskında örgüt yöneticilerinden birisi yakalanırken, Mart 2013'te de illegal örgütün gençlik koluna düzenlenen baskında polis tam 11 kapıdan geçerek girilebilen 'kozmik oda'yı deşifre etmişti. Piyalepaşa tarafında bir çok örgüt evi bulunuyor.

okmeydani.20140524095617.jpg
Eylemcilerin isimleri ve fotoğrafları manşette yer aldı

VATANDAŞLAR TAŞINMAK İSTİYOR
Berkin Elvan, Burak Can Karamanoğlu ve son olarak Uğur Kurt'un hayatını kaybetmesi. Birileri, gizli bir el... Sanki Okmeydanı üzerinde başka hesapların yapıldığını ortaya koyuyor. Acaba amaç burada yaşayanları yerlerinden yurtlarından edip İstanbul'un en değerli yerine sahip olmak mı? Bilemiyoruz ama bazı esnaf olaylar son bulmazsa buradan göç etmeyi düşünüyor. Öyle camlarda, binalarda ya da emlakçıda 'satılık' yazısına da pek rastlanmıyor. Esnaf dertli. Berber K.B., "Her gün gaz yemekten bıktık. Halk destek vermeyecek. Bu işi hükümet çözecek. Duvarlarımıza, kapılarımıza yazılar yazılmasından bıktık. Kimse mahallesinin yakılmasını istemez. Üç gündür gazdan içeri giremiyoruz" diyor. Nalbur C.K. da, "Buradan taşınmak istiyorum. Can güvenliğimiz yok. Kepengimizi yakmışlar. Kim yapıyor o da belli değil. Buranın halkı değil. Dışarıdan geliyorlar" diye konuşuyor. Kasap D.L.'den de aynı yanıtı alıyoruz: "Cam kırık işte görüyorsunuz. Olaylarda tanıdık birini göremedim. 75'ten beri buradayım. Artık gitmeyi düşünüyorum. Üç defa dükkân değiştirdim. 1 Mayıs'ta tabelamız yandı. Son yıllarda tanımadık, ekonomik durumu düşük olanlar geldi. Olan mahalleliye oluyor." Okmeydanı'nda bir dolap dönüyor ama kimse bilmiyor. Sadece hayatını kaybedenlerin isimleri değişiyor. D-100 karayolunun kenarındaki yeşil alan hariç bir park da bulunmuyor. Eski adı Fatma Girik, yeni adı Sibel Yalçın Parkı örgütün eylem alanı olmuş. Girişinde 'Umudun çocuğuna bin selam olsun. CEPHE' yazılı ve Berkin Elvan'ın fotoğrafının olduğu bir afiş asılı.