BIST 9.965
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.427,43
HABER /  DÜNYA

Oklahoma kasırgası Hiroşima’dan daha şiddetli

ABD’nin Oklahoma eyaletinde meydana gelen kasırga felaketinin, 2. Dünya Savaşı sırasında Hiroşima’ya atılan atom bombasından daha şiddetli o...

Abone ol

ABD’nin Oklahoma eyaletinde meydana gelen kasırga felaketinin, 2. Dünya Savaşı sırasında Hiroşima’ya atılan atom bombasından daha şiddetli olduğu ifade edildi.
Oklahoma eyaletinde meydana gelen ve resmi verilere göre 9’u çocuk 24 kişinin hayatını kaybettiği ve 237 kişinin de yaralandığı kasırga felaketinin, 1945 senesinde ABD tarafından Japonya’nın Hiroşima kentine atılan atom bombasından daha geniş bir etki gücüne sahip olduğu kaydedildi.
Kasırganın 40 dakikalık ömrünü baz alıp gerçek zaman ölçülerini kullanarak şiddetini hesaplayan meteoroloji uzmanları, Oklahoma kasırgasının gücünün Hiroşima’ya atılan atom bombasının gücünden kat be kat daha büyük olduğu tahmininde bulundu.
EF5 tipi olduğu ifade edilen kasırga, dünyadaki en şiddetli rüzgar çeşidi olarak biliniyor. Oklahoma Kasırgası’nın hızının 200 ila 210 mph arasında olduğu tahmin edilirken, ABD’de şimdiye kadar ölçülen en şiddetli rüzgarın 3 Mayıs 1999 tarihinde 302 mph şiddetinde olduğu ifade edildi.
(İHA)