BIST 10.254
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.408,18
HABER /  GÜNCEL

Oğulları her gün dövüyor

Onlar iki oğullarından her gün dayak yiyorlar. Ölüm korsusundan nöbetleşe uyuyorlar.

Abone ol

Ölüm korkusu yaşayan Yıldırım çifti, gece nöbetleşe uyumak zorunda kalıyor. Psikolojik rahatsızlığı olan 2 oğluyla sıkıntılı bir hayat süren çalışan Fahri (71) ve Durdu (59) Yıldırım çifti, her gün çocukları tarafından dövülüyor.

Baba Fahri Yıldırım, 40 yıl önce Durdu Yıldırım ile hayatlarını birleştirdiklerini ve bu evlilikten 3'ü kız 6 çocuklarının olduğunu söyledi. Evlilikleri süresince çeşitli yerlerde işçilik yaparak evin geçimini sağladığını ifade eden Yıldırım, kızlarıyla bir oğlunun mutlu birer evlilik sürdürdüklerini belirtti.

İLAÇ TEDAVİSİNİ BIRAKTILAR

Ancak 6 yıl önce rahatsızlanan en büyük oğlu Muhittin'in dünyayı adeta kendilerine dar ettiğini anlatan Yıldırım, "Oğlum 23 yaşlarındayken, kendi kendine konuşmaya ve saldırganlaşmaya başladı. Evladımı, doktora götürdüm. Doktorlar, psikolojisinin bozulduğunu söyledi" dedi.

Bunun üzerine ilaç tedavisine başladıklarını vurgulayan Yıldırım, aradan çok geçmeden küçük oğlu Metin'in de benzer rahatsızlıkları yaşamaya başladığına dikkati çekti. Yıldırım, "Rahatsızlıkları ilerleyince ilaç tedavilerini kestiler. Her gün bir şeylere sinirleniyorlar ve bizi dövüyorlar" diye konuştu.

Oğlu Muhittin'in günün büyük çoğunluğunu uyuyarak geçirdiğini, Metin'in ise sabahın ilk ışıklarıyla evi terk edip, gece geç saatlerde eve döndüğünü belirten Yıldırım, şunları kaydetti: "Bir gün bizi öldürecekler diye korkuyorum. Çünkü bu yaştan sonra bir yerimize bir şey olsa tedavi bile olamayız. İki çocuğumun da devlet korumasına alınmasını istiyorum." Çocuklarının devlet korumasına alınması için Mersin Valiliği'ne 2 kez başvurduğunu aktaran Yıldırım, herhangi yanıt alamadığını bildirdi.

NÖBETLEŞE UYUYORLAR

Devletin her iki oğluna da özürlü maaşı bağladığını anlatan anne Durdu Yıldırım ise, gece uykularına da hasret kaldık. Çünkü her ikisi de yüzde 80 raporlu olan oğullarımın biz uykudayken bize ne yapacağını bilemiyoruz. Bu nedenle de eşimle birlikte sırayla nöbetleşe uyuyup, birbirimizi korumaya çalışıyoruz" dedi. Yaşlı çiftin komşusu Necmiye Hepler de, mahalledeki küçük çocukların da Yıldırım çiftinin oğullarından korktuğunu dile getirdi.