BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.408,21
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmenin hali duman

Öğretmenler arasında yapılan 'Okuldaki Şiddet Nasıl Önlenir' anketi ilginç sonuçlar doğurdu.

Abone ol

Öğretmenler arasında yapılan “Okuldaki Şiddet Nasıl Önlenebilir” anketine eğitimciler şu yanıtı verdi: Şiddet kalabalık okullarda maalesef daha çok. Şiddete karşı bir planımız da yok. Bizlere “Stresle Baş Etme Dersi” verilmeli.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin şiddet konusundaki görüşlerini ve çözüm önerilerini almak için 7 ilde 1050 öğretmene bir anket uyguladı. Eğitimcilere “Öğretmenlerin Şiddet Konusundaki Bilgileri ve Çözüm Önerileri’’ soruldu.

Öğretmenlerin çoğu şiddet olaylarının kalabalık okullarda meydana geldiğini söyledi. Anket sonucuna göre, öğretmenlerin yüzde 86’sı okulda şiddete karşı alınan önlemler kapsamında ‘’ziyaretçiler için sadece bir kayıt defteri tuttuklarını’’ belirtti.

Öğretmenlerin yüzde 82’si ‘’Belirli aralıklarla öğrencilerin üstlerinin arandığını’’, yüzde 36.6’sı ise ‘’okulda özel güvenlik personelinin çalıştırıldığını’’ ifade etti. Ankette ayrıca İmam Hatip lisesi ve Kız meslek lisesi öğrencilerinin okul dışında şiddet olaylarına karışma oranlarının diğer liselere göre daha düşük olduğu da ortaya çıktı.

Ankette okullardaki öğrenci sayısının kalabalık olmasının şiddet olaylarının daha fazla yaşanmasında önemli bir etken olduğu tespitine de yer verildi. Medyanın şiddet olaylarını kamuoyuna ne derecede doğru yansıttığına ilişkin ise öğretmenlerin yüzde 45.6’sı medyanın şiddet olaylarını oldukça abarttığını öne sürdü.

KÜLTÜREL FAALİYET ŞART

Öğretmenlere göre, okullarda kültürel ve sosyal faaliyetler şiddetin önlenmesinde son derece önemli. Öğretmenlerin çoğunluğu şiddet konusunda hizmet içi eğitime ihtiyaçları olduğunu, öğrencilere ‘’çatışma yönetimi kursu’’ ve ‘’stresle başa çıkma eğitimi’’nin verilmesi gerektiğini belirtti.