BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Öğretmene AKP soruşturması

Bitlis'te Eğitim Sen Şube başkanı olan bir öğretmen hakkında ''AKP'' dediği için hakkında soruşturma açıldığı öne sürüldü

Abone ol


Başbakan’ın “Adalet ve Kalkınma Partisi’ne AKP diyenler edepsizdir” açıklamasının ardından Bitlis’te Eğitim-Sen Şube Başkanı hakkında “Adalet ve Kalkınma Partisi’ne AKP dediği” için soruşturma açıldı.

Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Kemal Gültekin, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne, 'AKP’ dediği için hakkında İl Teftiş Kurulu tarafından soruşturma başlatıldığını öne sürdü. Gültekin, “Yapmış olduğum basın açıklamamda Adalet ve Kalkınma Partisi yerine AKP dediğim için hakkımda soruşturma başlatıldı. Konuşmamda 10 yerde AKP demiş ve eleştirmişim. Bir sendikacının, şube başkanının iktidarda olan partiyi eleştirmesi, eksik ve yanlışlarını dile getirmesi en doğal hakkı ve görevidir” dedi.

SİYASAL YANDAŞLIK

Hakkındaki bu soruşturmayla siyasal bir yandaşlığın ortaya çıktığını iddialarına ekleyen Gültekin, şöyle devam etti: “5 yıllık yerel yönetimlerin eksiklik ve sorunlarını dile getirmek, eleştirmek bir sivil toplum örgütünün görevidir. Suç değil aksine demokratik hak ve sorumluluktur. Bunu soruşturma konusu yapmak hak değil, keyfiyettir. Durumdan vazife çıkarmaktır. Siyasal bir yandaşlığı açığa vurmaktır.”