BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,16
ALTIN 2.473,78
HABER /  GÜNCEL

Öğretmenden kadrolu dolandırıcılık

Gaziantep'te bir ilköğretim okulunda ücretli öğretmen olarak çalışan kişi, 2 öğretmeni bakın nasıl dolandırdı.

Abone ol

Gaziantep'te bir ilköğretim okulunda ücretli öğretmen olarak çalışan bir kişi, kadro vaadiyle ücretli çalışan 2 kadın öğretmeni dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Vatan Mahallesi Kazım Karabekir İlköğretim okulunda görevli Serhat Ö, kendisi gibi ücretli sınıf öğretmeni olan Hatice Ş, Emine K. ve Nurhayat H'ye, ''Milli Eğitim Bakanlığı'nda tanıdıkları olduğunu ve kadro istemeleri halinde kendilerine aracı olabileceğini'' söyledi. 3 öğretmenin teklifi kabul etmesi üzerine, Serhat Ö, bu işlemin karşılığı olarak kişi başına 10 bin TL para vermeleri gerektiğini bildirdi.

Nurhayat H, para veremeyeceğini söyleyip kadro talebinden vazgeçerken, Hatice Ş, 8 bin 500, Emine K. ise 5 bin 500 TL'yi Serhat Ö'ye verdi.

Kadro işlemlerinin gecikmesi üzerine, Hatice Ş. ve Emine K, polise başvurarak dolandırıldıklarını bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Serhat Ö'yü gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Hatice Ş, ve Emine K. dolandırıldıkları iddiasıyla Serhat Ö,'den davacı olduklarını belirttiler.

Serhat Ö, adliyeye sevk edildi.