BIST 10.471
DOLAR 32,70
EURO 34,98
ALTIN 2.450,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Öğrencilerin tercihi meslek lisesi

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa'da öğrencilerin yüzde 60'ının mesleki eğitimi tercih ettiğini söyledi.

Abone ol

Türkiye'de mesleki eğitim oranı ortalamasının yüzde 40 civarında olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, AB standartlarında ideal oranın yüzde 60-65 olarak kabul edildiğini kaydetti.

Mesleki eğitim alanında bu oranı yakalayan ilk ilin Bursa olduğunu ifade eden Gülsar, "Mesleki eğitimin gelişimi sağlamak adına birçok çalışma geçekleştiriliyor. Bu konuda sanayi kuruluşlarımızla işbirliği yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu kuruluşlarda stajlarını amacına uygun olarak gerçekleştirirken, yapılan işbirliği neticesinde öğretmenlerimizin de mesleki gelişimlerine katkı sağlanıyor" dedi.

‘EL YORDAMIYLA ÇALIŞMA BİTTİ’

El yordamıyla çalışma sisteminin artık ömrünü tamamladığını, günümüzde planlı ve programlı çalışmanın ön plana çıktığını dile getiren Gülsar, "Okullarımızı proje üretmeye teşvik ettik. Bursa'da incelemek, öğrenmek-öğretmek ve hayata geçirmek için çok sayıda proje hazırlandı. Bu projeler çerçevesinde birçok ülkede uygulanan sistemler incelendi. Yoğun bilgi alışverişinin sağlandığı bu çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum" diye konuştu.

HAYIRSEVER İŞADAMLARI…

Bursa'nın hayırsever anlamında çok şanslı olduğunu da belirten Gülsar, "Sayın valimizin önderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerçekleştirdiğimiz girişimlerle BTSO, UİB gibi özel sektör kuruluşları ve hayırsever işadamlarımızla yapılan işbirliği sonucu şehrimize çok önemli faydalar sağlandı. Bu çalışmalar neticesinde tamamlanan mesleki eğitim kurumlarımız hizmete açıldı. Birçok mesleki eğitim kurumumuzun da yapımları devam ediyor" ifadelerini kullandı.