BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  DÜNYA

Öğrencileri otobüsü kaza yaptı: 1 ölü, 45 öğrenci yaralı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, öğrencileri taşıyan otobüs kaza yaptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 45 öğrenci yaralandı. <br/>Edinile...

Abone ol

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, öğrencileri taşıyan otobüs kaza yaptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 45 öğrenci yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Afyon’un Bayat ilçesinden Çanakkale’ye giden öğrencileri taşıyan Ziya G. idaresindeki 03 VR 191 plakalı otobüs, Bursa-Bandırma kara yolu üzerinde şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kaza yaptı. Kazada Bayat ilçesindeki İmralı İlköğretim Okulu öğrencileri ile Çok Programlı Lisesi öğrencilerinden 45’i yaralanırken, otobüsün hostes koltuğunda oturan İmralı İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Mumcu (39) ise hayatını kaybetti.
Yaralılar Bandırma ve Karacabey ilçelerinden sevk edilen çok sayıda ambulansla Bandırma Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye gelen AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ve AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu yaralılarla tek tek ilgilenerek, ayakta tedavi görenlerin memleketlerine gönderilmesi için yardımcı oldu.
Kazayı anlatan bir öğrenci, "Ben kazadan önce şoföre su verdim. Daha sonra uyumuşum. Kaza olunca uyandım" dedi.
Başka bir öğrenci ise, "Çanakkale’ye geziye gidiyorduk. Araba giderken herhalde şoför uyumuş. Ben kazadan sonra bir sesle uyandım. Saat 06.00-06.30 civarıydı. Uyandığımda ön cam kırılmıştı. Camdan çıktık" dedi.
Kazayla alakalı tahkikat devam ediyor.
(İHA)