BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,11
ALTIN 2.472,22
HABER /  DÜNYA

Oğlum beni öldürecek diye polis çağırdı ama...

Adana’da psikolojik sorunları bulunan oğlunun kendisini öldüreceğini söyleyerek yardım isteyen kadın, evin kapısını çilingirle açtıran polis...

Abone ol

Adana’da psikolojik sorunları bulunan oğlunun kendisini öldüreceğini söyleyerek yardım isteyen kadın, evin kapısını çilingirle açtıran polise, "Neden benden izinsiz kapımı açtınız. Ben davacı şikayetçi değilim" diyerek ekiplere kızdı.
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Fen Bilimleri öğretmeni olan ve ailesiyle birlikte kalan İbrahim S. psikolojik sorunları olduğu için annesi Hasibe S ile tartıştı.
Hasibe S. oğlunun kendisine zarar vermesinden korkarak kendini bir odaya kilitleyip 155’i arayıp, "Oğlum beni öldürecek kendimi bir odaya kilitledim" diyerek yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine polisler geldi. Zili çalan polisler İbrahim’e kapıyı açmasını söyledi ancak şahıs iki kapıyı da kilitleyerek açmayacağını söyledi. Polisler kapıyı uzun süre açtırmaya çalıştı ancak bir türlü İbrahim S’yi ikna edemedi.
Bu arada anne Hasibe S.’den de ses gelmeyince polis şahsın annesine zarar verdiğini düşünerek çilingir çağırdı. Yaklaşık 20 dakika sonra anne Hasibe S. kapıya gelerek "Ben iyiyim bende birşey yok siz gidin" dedi.
Ancak polis aileden sürekli ihbar geldiği için Hasibe S.’ye, "Teyze senin iyi olduğunu görmeden gitmeyiz senin canın bize emanet" dedi. Bunun üzerine kadın, "Balkona çıkayım beni burada görün, ben iyiyim" diyerek balkona çıktı. Hasibe S. balkona gelerek kendini polise gösterdi ancak polis, "Senin davacı şikayetçi olmadığına dair dilekçe almamız lazım kapıyı açar mısın" dedi. Ancak buna rağmen kadın bir türlü kapıyı açmadı.

"TEYZE BİZ SENİN GÜVENLİĞİN İÇİN BURADAYIZ"
Polis evden ayrıldıktan sonra şahsın annesine zarar vermesinden endişe ederek çilingire kapıyı açtırdı. Kapının açıldığını gören Hasibe S, "Benim iznim olmadan kapımı nasıl açarsınız" diye canını kurtarması için çağırdığı polislere kızdı. Ancak polisler, "Teyze biz senin can güvenliğin için buradayız, sana düşman değiliz. Oğlundan şikayetçi misin, değil misin. Hem sen hem de oğlunun ifadesini almak zorundayız" dedi.
Bunun üzerine kadın önce polislerin oğlunu polis merkezine götüreceğinden korkarak, "Oğlum sen içeri git gelme ben dilekçe veririm" diyerek biraz önce yardım istediği polisten oğlunu korumaya çalıştı.
Polis, kadın ve oğlunu ikna ederek şikayetçi olmadıklarına dair dilekçe alarak olay yerinden ayrıldı.
(İHA)