BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Oda TV'ciler birbirlerine saldırdı!

Gazeteci Ahmet Şık ve Yalçın Küçük arasında duruşmaya ara verilmesi konusunda yaşanan tartışma Oda TV davasının üçüncü duruşmasına damgasını vurdu

Abone ol

Gazeteciler.com'un haberine göre Odatv davasında ikinci gün gergin başladı. Sanıklardan gazeteci Ahmet Şık ve Yalçın Küçük arasında 'ara' gerilimi yaşandı..

İLK DURUŞMADADA GERİLİM YAŞANMIŞTI

Oda TV davasının geçen ay yapılan ilk duruşmasında da Yalçın Küçük, dava için "Ahmet Şık ve Nedim Şener'in davası" denmesin, biz de yargılanıyoruz diye tepki göstermişti.

Hakim duruşma başlamadan önce "bugün iddianamenin okunmasını bitiriyoruz. Sonrasında bir değerlendirme yapıp Çarşamba ara vereceğiz. Perşembe ve Cuma da savunmaları yapacağız" dedi. Bunun üzerine sanık avukatlarından "Çarşamba günü ara verilmesin" talebi geldi.

YALÇIN KÜÇÜK: 'BİZ' ARA VERİLSİN İSTİYORUZ

Yalçın Küçük söz alarak "olmaz efendim biz Çarşamba günü ara vermenizi istiyoruz" dedi. Ahmet Şık buna karşı çıkarak "biz diyemezsin. Tekil konuş ben istemiyorum" dedi. Yalçın Küçük de karşılık olarak "biz diyeceğim tabii, ben aşağılayan bir şey..." dedi. "Kendi adına konuş..." diyerek ayağa kalkan sanıklar zor sakinleşti.

AHMET ŞIK: "HIZLI YARGILAMA İÇİN ARA VERMEYİN"

Hakim sanıkların sözünü keserek Ahmet Şık'a söz verdi. Ahmet Şık mahkeme heyetine, ara verilmemesi talebini yineleyerek "dün hızlı yargılama yapacağınızı söylemiştiniz. Hızlı yapın o zaman ara vermeyin" dedi.

Hakim bunun üzerine "Ahmet bey biliyorsunuz ben de hızlı bitsin istiyorum ama 80 tane dava daha var. Çarşamba ara verip de boş durmayacağız diğer davalara devam edeceğiz. İnanın elimizden geldiği kadar hızlı olacağız" dedi.

KÜÇÜK İLE HAKİM TARTIŞTI

Yalçın Küçük "biz kelimesi.." diye devam edince Hakim "ben size söz vermedim. Tamam" diyerek iddianameye geçilmesini istedi. Yalçın Küçuk söz aldı "biz sizden lütuf beklemiyoruz. Çarşamba ara veriyorsanız verin" dedi. Hakim karşılık olarak "biz lütuf vermiyoruz. Görevimizi yapıyoruz." dedi.